Wanneer je op reis bent is het heerlijk om niet teveel met je telefoon bezig te zijn. Naast het feit dat het internet vaak niet meewerkt, is het soms ook fijn om even niet online te zijn. Toch zijn er een aantal apps op je telefoon die heel handig zijn op reis. Ze helpen je de weg vinden, accommodaties boeken of de taal spreken. Wat ons betreft beïnvloeden deze apps de reisbeleving op een positieve manier. Ze geven je toegang tot informatie die je anders waarschijnlijk niet te weten was gekomen. Hierdoor kun je nog meer van je reis genieten! In deze blog vertellen wij je over onze favoriete apps op reis.

Maps.me

Een handige app die wij vaak gebruiken op reis is maps.me. Met deze app kun je kaarten downloaden van elke plaats in de wereld. Vervolgens kun je alle hotspots invoeren die je wilt zien of bezoeken en deze markeren. Zo navigeer je makkelijk naar alle mooie plekjes. 

XE Currency

Wanneer je door veel verschillende landen achter elkaar reist, raak je af en toe in de war hoeveel euro’s die roepies of peso’s ook alweer waard zijn. Grote kans dat je de verkeerde berekening maakt of het briefje van 100 i.p.v. 10 uit je portemonnee haalt. Met XE Currency voer je de lokale munteenheid in op de app en wordt er een berekening gemaakt op basis van de huidige koers. Zo weet je precies wat je betaalt en voorkom je dat je te dure dingen koopt.

Wiffinity

Wil je af en toe wat werk doen tijdens het reizen of zit je in een noodsituatie waarin je gebruik wilt maken van het internet? Op Wiffinity vind je een lijst van Wifi-netwerken en wachtwoorden in de buurt van jouw locatie. Zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar een hotspot of drie keer te vragen naar het ingewikkelde wachtwoord. De app laat een overzichtelijke kaart zien met alle Wi-Fi punten. Ook kan je wanneer je een nieuwe Wi-Fi-spot ontdekt, deze zelf toevoegen.

Soosee

Ben jij allergisch voor bepaalde producten of volg je een vegetarisch of plantaardig dieet? Dan kan het in buitenlandse supermarkten soms best lastig zijn om deze ingrediënten te herkennen. De ingrediëntenlijsten op producten zijn in een andere taal en je weet soms niet zeker of je het wel of niet wilt of kan eten. De app Soosee is hierbij een uitkomst! Deze app herkent ingrediënten in 18 talen en licht met behulp van de camera op je telefoon zo de ingrediënten eruit die jij niet wilt. Super handig toch?!

Podcasts

Dit is misschien geen typische reisapp maar heb ik wel heel veel gebruikt tijdens mijn reizen. Wanneer je een lange bus- of vliegreis hebt is het heerlijk om te luisteren naar verschillende podcasts. Zo kun je luisteren naar het nieuws, fictieve verhalen of inspirerende talks. Download van tevoren een aantal podcasts op je telefoon, dan kun je zonder internet luisteren. De tijd vliegt voorbij! De Podcasts app staat standaard op telefoons met iOS, voor Android kun je het beste Podcast Addict downloaden.

Duolingo

Wanneer we op reis zijn vinden we het altijd leuk om iets van de taal te leren. In het ene land zullen dit een paar woorden zijn, in een ander land kun je er dieper op in gaan. Zo leerden wij in Midden- en Zuid-Amerika beter Spaans door middel van Duo Lingo. Met deze app leer je op een toegankelijke manier de basis, die je meteen kunt toepassen in de praktijk. 

Google Translate

Aangezien het vaak wel eventjes duurt voordat je de taal onder de knie hebt, is Google Translate altijd fijn om op terug te vallen. Download de taal die je nodig hebt en je kunt offline woorden invoeren. Zo kun je in een restaurant de menukaart ontcijferen of de bediening in hun eigen taal aanspreken.

Spanish Dict

Mocht je door een Spaanstalig land reizen, dan is deze app heel handig. De app werkt ook offline en geeft betere en specifiekere vertalingen dan Google Translate. Zo vind je er bijvoorbeeld ook werkwoordvervoegingen. Daarnaast wordt er ook achtergrondinformatie over de Spaanse taal gegeven en is de app geschikt om wat Spaans te leren.

Uber

Hoewel er in veel landen een grote aversie bestaat tegen deze dienst, vinden wij het op reis een goede uitkomst. Soms zijn de lokale taxichauffeurs niet te vertrouwen en voel je je niet op je gemak in hun auto. Ze vragen teveel geld, hebben een versnelde meter of rijden met een omweg. Met Uber ben je er vrijwel zeker van dat je niet opgelicht wordt en veilig op de bestemming aankomt.

Booking.com

Wanneer je snel een accommodatie wilt boeken voor de volgende dag is de app van Booking,com heel fijn. Er staan ontzettend veel verschillende hostels, hotels en guesthouses op en je kunt makkelijk zoeken door middel van de filters. Ook zijn er vaak veel kortingen beschikbaar en boek je voor een klein bedrag een fijne accommodatie.

Wat is jouw favoriete app op reis? 

 

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!