Als de zon schijnt, genieten Amsterdammers nog nét wat meer van hun mooie woonplaats. De stadsparken liggen vol, alle terrassen zijn gezellig druk en er varen ontelbaar veel boten over de grachten. Op zulke dagen dineren wij graag tot ’s avonds laat in de zon of we zoeken een andere goede reden om op een zonnig terras neer te ploffen. Geef ons een bakje koffie op een zonovergoten spot en we zijn tevreden. Wij hebben 14 van onze favoriete zonnige terrassen in Amsterdam voor jou op een rij gezet!

Amsterdam Oost

Coffee Bru

Het terras van Coffee Bru op het Beukenplein is de perfecte plek voor een bakje koffie in de ochtendzon. Tip: gun jezelf er een plakje bananenbrood bij. Daar ga je sowieso geen spijt van krijgen.

’t Nieuwe Diep

Dit landelijke pareltje ligt verscholen in het Flevopark. Vanaf 15 uur kun je hier dagelijks terecht voor een bakje koffie in de namiddagzon, terwijl je uitkijkt over een klein meertje. Als je hier zit, vergeet je sowieso dat je in onze hoofdstad bent. Wat een rust!

terras jonge admiraal

De Jonge Admiraal

Wij worden erg gelukkig van de uitgebreide koffiekaart bij De Jonge Admiraal. Vanaf hun zonnige terras heb je goed zicht op de altijd levendige Javastraat. Binnen liggen stapels met bordspelletjes, dus maak er gerust een spelletjesmiddag van.

Koffie in Park Frankendael

In Park Frankendael staat in de zomermaanden een koffiekiosk waar je in eerste instantie misschien voorbij zou lopen. Eeuwig zonde, want hier serveren ze goede koffie. In het midden van dit knusse stadspark geniet je van de rust en een lekker bakkie pleur.

terras 1900 amsterdam oost

Bar Restaurant 1900

Op het terras van dit fijne buurtcafé kun je de hele dag terecht voor een koffiepauze. Het cafeetje grenst aan een gezellig buurtplein, waar je waarschijnlijk al snel begrijpt waarom ik zo van Watergraafsmeer houd.

Studio K

Studio K heeft iets bijzonders, iets kneuterigs en gezelligs. Het terras is perfect voor een zonovergoten koffiedate die langzaam overloopt in een borrel. Het liefst nog met een filmpje na. Wij zijn hier dan ook regelmatig te vinden!

Amsterdam Noord

Café ’t Sluisje

Ga je op pad in Amsterdam Noord? Neem dan zeker een koffiepauze bij Café ’t Sluisje. Dit oude café is vorig jaar opgekocht door haar buurtbewoners om te voorkomen dat de sfeer verloren zou gaan na de verkoop. ’t Sluisje is een bijzonder plekje met een heerlijke dorpssfeer én een zonnig terras.

Noorderlicht

Deze creatieve plek op de NDSM-werf is en blijft één van onze favorieten. Plof neer op het kleurrijke terras en geniet van hun biologische koffie of een van de heerlijke vegetarische maaltijden.

De Ceuvel

Eigenlijk vonden we dat we De Ceuvel niet nóg een keer in ons lijstje op moesten nemen, maar we doen het toch. Dit duurzame terras is goud waard, dus ga er maar snel heen zodra het zonnetje schijnt. De Ceuvel is én blijft een inspirerende plek, waar jouw bakje koffie extra goed zal smaken.

koffie zon amsterdam west

Amsterdam West

Café Cook

Café Cook grenst aan een rustig plein in Amsterdam West, nét om de hoek van alle drukte van de Jan Evertsenstraat. Het café heeft een uitnodigend terras dat niet overspoeld wordt door toeristen.

De Huiskamer van Rembrandt

Hier kun je neerstrijken na een fijne wandeling door het Rembrandtpark. Het knusse terras van dit huiskamercafé is perfect voor een welkome koffiebreak.

Lokaal Edel 

Inmiddels een welbekende klassieker in West, maar toch mag deze plek niet ontbreken in onze lijst. Op dit terras direct naast het water krijg je gegarandeerd een vakantiegevoel!

Piet de Gruyter

Piet de Gruyter ligt een beetje verstopt in de Staatsliedenbuurt, wat het een extra leuke spot maakt. Het grenst aan een gezellig Amsterdams plein waar je overdag heerlijk in de zon kunt zitten.

Amsterdam Zuid-Oost

Thuis aan de Amstel

Dit prachtige oude pand ligt op een bijzondere plek aan de Amstel. Misschien moet je er even voor omfietsen, maar het is het waard. Vanaf het terras van het prachtige pand kun je namelijk heerlijk bootjes spotten en genieten van een zomerse dag.

Staat jouw favoriete terras in Amsterdam niet op de lijst? Deel hem snel met ons, want we zijn dol op het ontdekken van nieuwe spots!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Deze blog bewaren? Dat kan! Pin ‘m snel op Pinterest.

zonnige terrassen pinterest