Palermo, een prachtige stad gelegen op het eiland Sicilië. Als je door de stad loopt, kijk je je ogen uit. Op elke hoek van de straat is wel iets om bij stil te staan. Tijdens mijn vakantie op Sicilië had ik van tevoren niets opgezocht over waar ik naartoe wilde. Ik was van mening dat er gewoon lekker op gaan en zien wat ik tegenkomen de leukste aanpak is. Uiteindelijk verbleef ik een week in Palermo en heb ik allemaal prachtige dingen gezien. In deze blog heb ik op een rijtje gezet welke bezienswaardigheden er voor mij echt uitsprongen. 

Palazzo Conte Federico

Op de eerste dag in Palermo volgden we een rondleiding in het mooie Palazzo Conte Federico. Het was eigenlijk puur toeval dat we daar aanbelanden. Onze Bed & Breakfast zat hier om de hoek en nadat we onze spullen hadden weggebracht, was dit het eerste wat we tegenkwamen. Achteraf waren we daar erg blij om, want het was prachtig!

Het is een gebouw uit de 17e eeuw waar generaties lang een Italiaanse familie heeft gewoond. De man die ons de rondleiding gaf, bleek een directe afstammeling te zijn van deze familie en zijn ouders maakten nog steeds gebruik van een aantal ruimtes in het gebouw. Iedere ruimte zag er prachtig uit, volledig in de 17e eeuwse stijl. Al met al was het een van de mooiste historische plekken die we hebben bezocht in Palermo, absoluut een aanrader.

Orto Botanico di Palermo

Ook deze plek kwamen we net als het Palazzo puur toevallig tegen. Orto Botanico is een botanische tuin, die is aangelegd in de 18e eeuw. Wanneer je hier doorheen loopt kijk je echt je ogen uit. Zeker als Nederlander zie je bijna alleen maar plant- en boomsoorten die je nog nooit eerder hebt gezien. Ook qua formaat is het niet te vergelijken met de begroeiing in Nederland. In de tuin staat een boom die al meer dan 100 jaar oud en 30+ meter hoog is. 

Orto Botanico di Palermo

Deze boom is erg indrukwekkend om te zien. Ook kun je van dichtbij zien hoe de enorme stammen precies groeien. Het zijn in principe allemaal ‘kleine’ takken die in elkaar verweven raken en in de loop van de tijd een stam vormen. Naast deze enorme boom is er ook nog allemaal andere prachtige begroeiing en hier en daar een mooie vijver. Ook deze plek is dus een aanrader als je op zoek bent naar bezienswaardigheden in Palermo.

Church of Santa Caterina d’Alessandria

De laatste prachtige bezienswaardigheid in Palermo is de kerk van Santa Catarina. Dit is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende kerken waar ik ooit ben geweest. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en vernoemd naar de heilige Catharina van Alexandrië. De kerk is van binnen zo immens groot, maar tegelijkertijd is alles tot op het laatste detail uitgewerkt. In het dak zijn een aantal lichtkoepels verwerkt, waardoor er overdag een prachtige lichtinval is op de binnenkant van de kerk. Hierdoor kun je alle prachtige kunst aan de binnenkant goed zien. 

Church of Santa Caterina d’Alessandria

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor Palermo. Geniet van je tijd op Sicilië!