Wat is de reden waarom jij binnenkort naar Kaapstad reist? Staat deze reis al heel lang op je bucketlist? Of keer je na vele jaren weer terug naar de stad? Eén ding is in ieder geval zeker: op het moment dat je in je leven een bezoek hebt gebracht aan deze Zuid-Afrikaanse stad, ben je verkocht. Maar wat zijn nu de leukste, beste en meest veilige wijken om te verblijven in Kaapstad? Hier hoef je vanaf nu niet meer naar te zoeken. Je leest het in deze blog!

Camps Bay

Misschien heb je dit al wel eens gehoord: Camps Bay is het Monaco van Kaapstad. Mensen weten hier heel goed hoe er moet worden geflaneerd. De mooiste auto’s sieren de Victoria Road en het uitzicht op het strand is op ieder moment van de dag fenomenaal. Het is dus ook helemaal niet zo gek dat veel mensen hier het liefst de hele dag vertoeven. Of dat nu op een terrasje, het strand of in het inmiddels iconische The Bay Hotel is. De witte villa’s steken statig af tegen de Tafelberg. En met eettentjes zoals Tiger’s Milk, Primi en Mantra Cafe om de hoek, halen ook culinaire liefhebbers hier hun hart op.

Llandudno

Geniet je graag van wat meer rust en privacy als je in Kaapstad bent? Verblijf dan in het zuiden van de stad. Maar wel aan de westkant van de Tafelberg, want hier ligt het prachtige Llandudno. Vrijwel alle huizen en appartementen hebben één ding gemeen; het fantastische uitzicht over de zee. Neem een surfboard mee en trotseer de golven of luier lekker aan het strand. Tip: trek een lang wetsuit aan. De Kaapse golven zijn namelijk het hele jaar door erg koud.

Sea Point

Fitnessliefhebbers en hardlopers opgelet! In Sea Point zie je direct dat Kaapstad een fitte stad is. De boulevard is vaak in gebruik door hardlopers en fitnessfanaten. Wist je dat de Two Oceans Marathon van de stad in dit gebied start en eindigt? Vanuit je appartement start je dus in no time aan je fanatieke sportsessie. En een gezond ontbijtje of een smoothie? Dankzij de tientallen gezonde barretjes, ben je hier de beste versie van jezelf.

Huur verschillende soorten appartementen eenvoudig online

Wellicht werk je remote als copywriter, designer of heb je een andere creatieve functie. Als je voor jezelf werkt of remote voor een bedrijf, is Kaapstad dé plek om te zijn. Je hebt niet te maken met een groot tijdsverschil en het hele jaar door geniet je van een zacht en aangenaam klimaat.

Maar ook voor een reis in Zuid-Afrika is Kaapstad dé stad om je reis te starten en/of te eindigen. Verschillende soorten verblijven, zoals appartementen en huisjes, huur je erg makkelijk online. Hierdoor krijg je altijd het gevoel dat je leeft als een local. We love it!