Hoewel er nog veel Europese steden op mijn lijstje staan, heeft Barcelona een plaatsje in mijn hart veroverd. Deze maand gingen mijn vriend en ik voor de vijfde keer naar deze prachtige wereldstad. Aangezien we de Ramblas en de huizen van Gaudi inmiddels wel hebben gezien, hebben we het heerlijk rustig aan gedaan en de toeristische trekpleisters dit keer overgeslagen.

Ik vertel je graag over mijn favoriete activiteiten voor een paar dagen Barcelona! Dit zijn onze uniek tips voor een citytrip in de Spaanse stad.

Unieke tips Barcelona

Fiets huren in Barcelona

Tijdens een stedentrip wil je het liefst de hele stad ontdekken in een zo kort mogelijke tijd. In grote steden ben je daarom al snel geneigd om alle afstanden per metro af te leggen, om als het ware van highlight naar highlight te hoppen. Wij kozen er echter voor om fietsen te huren; een heerlijke manier om Barcelona te verkennen! Op een fiets ben je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt en zo zie je een stuk meer van de stad. Barcelona is redelijk fietsvriendelijk, maar houd er wel rekening mee dat niet alle straten fietspaden hebben en dan deze fietspaden soms ook op magische wijze voor je wiel ophouden. Daarnaast kan een dagje fietsen in deze wereldstad ook aardig vermoeiend zijn en leg je natuurlijk wel wat kortere afstanden af op een dag dan met het openbaar vervoer. Desondanks kan ik het iedereen aanraden. Goedkoop een fiets of fietstour boeken doen wij vaak via Baja Bikes!

alternatieve_tips_barcelona

Hardlopen over de boulevard in Barceloneta

Ik propte voor vertrek nog snel mijn hardloopschoenen in mijn koffer en daar was ik maar al te blij mee! Vanuit ons appartement vlakbij de Sagrada Familia rende ik zo naar het strand, waar diverse outdoor gyms te vinden zijn. Het strand in Barceloneta is lang en uitgestrekt en dat maakt het perfect voor een sportief uitje.

Pintxos eten in Carrer de Blai

Carrer de Blai is een straat vol fantastische barretjes, waar de schalen met pinxtos vanaf borreltijd staan uitgestald. Pinxtos zijn hapjes, vaak op een stukje stokbrood, belegd met diverse heerlijke ingrediënten. Ze kosten ongeveer 1 tot 1,80 euro. Ook de drank in Carrer de Blai is spotgoedkoop; voor een cana (een tapbiertje) betaal je tussen de 1 en 2 euro en ook een glas wijn of vermouth kost je slechts 2 tot 3 euro. Iedere avond hangt er een gezellige sfeer in Carrer de Blai en vooral in het weekend is het the place to be. Zeker niet overslaan dus!

Rondstruinen in Gràcia

Zoals ik laatst al schreef, ben ik verliefd geworden op de wijk Gràcia in Barcelona. Man, wat zou ik hier graag wonen! Deze wijk bestaat uit een aaneenschakeling van kleine pleintjes en gezellige straten. Je vindt er fantastische (vegetarische) restaurants, hippe barretjes en de leukste boetiekjes. Hier kun je jezelf de hele dag vermaken! Is het slecht weer of heb je zin in een rustig avondje? Er zitten talloze prachtige theaters en bioscopen in Gràcia, mét films in het Engels.

alternatieve_tips_barcelona_

Koffie drinken in een Spaans bakkertje

Één van de dingen die ik het liefste doe als ik in Spanje of Italië op vakantie ben, is koffie drinken in een van de plaatselijke bakkertjes. In deze kneuterige lunchtentjes liggen de vitrines tot de nok toe vol met zoet gebak en belegde broodjes en staat de lokale bevolking rijen dik aan de bar koffie te drinken. Het geeft me het ultieme vakantiegevoel en ik word er enorm blij van. In vrijwel iedere straat vind je deze plekjes, dus kijk gewoon goed om je heen. Hiervoor geldt: hoe minder hip het eruit ziet, hoe leuker het is om er binnen te gaan.

Wat is jouw favoriete wereldstad? Vertel het ons, we zijn altijd op zoek naar nieuwe reis-inspiratie!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!