Vroeger een stad van het drugskartel en bomaanslagen, nu een stralende stad waar vrijwel iedere backpacker gelukkig van wordt: Medellín! Deze wereldstad is uitgegroeid tot een plek waar de lokale bevolking trots op kan zijn en waar toeristen genieten van de hartverwarmende Colombianen. Er is onwijs veel te beleven. Van een indrukwekkende tour door de geschiedenis van Medellín tot een spetterend nachtleven. Van eten met locals via ResiRest tot prachtige uitzichten in de kabelbanen. Check hier onze tips voor Medellín, dé stad van Colombia!

Leer de stad kennen via de Real City Tour

Hoe toeristisch een free walking tour ook is, de Real City Tour in Medellín is er een die je nooit meer zult vergeten. Deze tour is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de indrukwekkende geschiedenis van Colombia en Medellín. De organisatie werkt enkel met locals, die je tot in detail kunnen vertellen wat de bevolking van Colombia heeft doorgemaakt.

Deze gidsen zijn namelijk degenen die Medellín hebben zien veranderen en hun persoonlijkheden vormen een weerspiegeling van de prachtige eigenschappen van de Colombiaanse bevolking. Namelijk verwelkomend, hoopvol en optimistisch. Goed om te weten: de Real City Tour werkt op basis van fooi en het is slim om deze een dag van tevoren te boeken via hun website.

Aan tafel met locals dankzij ResiRest

In Medellín maakten we kennis met het briljante concept van ResiRest. Zij verbinden reizigers met de lokale bevolking door middel van een diner bij hen thuis. Dit betekent dat een lokale chef eten voor je bereidt en jij bij hem of haar thuis wordt uitgenodigd. Mijn zus en ik hadden de eer om bij Lenis aan te schuiven die een heerlijke vegetarische maaltijd voor ons bereidde. Samen met haar man vertelde ze ons alles over Colombiaanse eetgewoonten, de omgeving van Medellín en hun leven in Colombia.

Het was een ontzettend bijzondere avond, waarbij we een kijkje kregen in het leven in Colombia en onze ervaringen uit konden wisselen. Ze waren zelf namelijk ook onwijs geïnteresseerd in ons leven in Amsterdam. ResiRest is momenteel al werkzaam in 20 landen. Dit betekent dat je over de gehele wereld op een onvergetelijke manier kennis kunt maken met de lokale bevolking. Een echte aanrader! Neem gerust contact op met ResiRest voor meer informatie.

Bezoek Comuna 13

Comuna 13 was een van de ernstigste probleemwijken van Medellin. De wijk was moeilijk te bereiken gezien de hoge ligging en de drugskartels hadden er de macht. Uiteindelijk besloot de overheid dat er iets moest veranderen. Er werd een kabelbaan aangelegd en er werden roltrappen gebouwd om de wijk te verbinden met de rest van de stad. Deze verbeterde bereikbaarheid ging gepaard met kleurrijke graffiti, met een stralende wijk als resultaat. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Er worden ook tours georganiseerd, waarbij een gids je door Comuna 13 begeleidt.

Geniet van de bruisende wijk El Poblado

De meest geliefde wijk onder jonge backpackers is El Poblado, een bruisende wijk vol restaurants, cafés en winkeltjes. Vrijwel iedere keuken is vertegenwoordigd in meerdere restaurants. Er zitten ontelbaar veel fantastische hostels en in het weekend is het één groot feest. Wij vonden het stiekem heerlijk om ons even te omringen met wat Westerse luxe. Hoewel sommige reizigers El Poblado een beetje teveel van het goede vinden, was het oprecht een van onze favoriete wijken in Zuid-Amerika!

Neem de kabelbanen over de stad

Om de verschillende delen en hoogtes van de stad met elkaar te verbinden, zijn er diverse kabelbanen aangelegd in Medellin. Deze kabelbanen zijn een onderdeel van het metronetwerk en bieden je bijzondere vergezichten over de miljoenenstad. Een metrokaartje kost slechts 2.600 pesos (ongeveer 0,80 cent) en wanneer je het metrostelsel niet verlaat, kun je zo lang in het metronetwerk blijven als je wilt.

De route ‘Santo Domingo’ brengt je over indrukwekkende buitenwijken van de stad. De route ‘L’Arví’ brengt je naar het prachtige groene Parque Arvi. Neem de laatstgenoemde route vroeg op de dag, want het park en de kabelbaan sluiten na 16.00 uur ’s middags.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!