Wanneer we op reis zijn, vormen natuurverschijnselen vaak de highlight van onze trip. Inmiddels hebben we al heel wat natuurfenomenen gezien. Sommige waren zó uitzonderlijk, dat we onze eigen ogen niet geloofden. In deze blog hebben we zeven van onze favoriete natuurspektakels op een rijtje gezet. Geloof ons: deze natuurverschijnselen moeten op jouw bucketlist staan!

Ga voorbereid op reis

Bijzondere natuurgebieden liggen vaak erg afgelegen. Om deze plekken te bereiken, zijn we al regelmatig op dagenlange tours door de middle of nowhere gegaan. Tijdens dit soort uitstapjes dien je natuurlijk goed voorbereid op reis te gaan. Aangezien wij vaak naar het buitenland gaan, zowel binnen als buiten Europa, hebben wij allebei een doorlopende reisverzekering met werelddekking. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken om een verzekering als je een vakantie hebt gepland. Zo kun je onbezorgd vertrekken om de wereld te gaan ontdekken!

Zwemmen plankton bucketlist

Zwemmen met plankton

Aan de Caribische kust van Colombia zwommen we voor het eerst met plankton. Overal waar je bewoog, verschenen magische, fonkelende puntjes in het water. Het was net alsof je in een zee vol glitters zwom! Deze plankton zijn kleine organismen die oplichten als ze verstoord worden door bewegend water. Dit prachtige natuurverschijnsel kun je op vele plekken ter wereld vinden, soms zelfs in Nederland.

Rurrenabaque Amazone Bolivia

Dieren spotten in de Amazone

Tijdens onze driedaagse tour door de Amazone zagen we ontelbaar veel wilde dieren. Van aapjes tot kaaimannen en van anaconda’s tot roze dolfijnen. We hebben ontzettend bijzondere herinneringen aan deze dagen. Het bezoeken van de Amazone is zeker een item voor op je bucketlist.

Bolivia_salar_uyuni

Eindeloze zoutvlaktes van Bolivia: Salar de Uyuni

Salar de Uyuni is één van de bekendste gebieden in Zuid-Amerika. Deze zoutvlaktes zijn zó groot, dat je het einde niet met het blote oog kunt zien. Je kunt alleen in dit gebied komen met een georganiseerde tour. Met een jeep ga je drie dagen op pad, waarbij je door diverse prachtige landschappen rijdt. Af en toe lijkt het wel alsof je op de maan bent beland!

Bryce Canyon Amerika

Hiken in het kleurrijke Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is een van onze favoriete natuurparken in de Verenigde Staten. We kwamen ’s ochtends voor dag en dauw in dit park aan om de zonsopgang te bekijken. Daarna hebben we een uitdagende hike gemaakt die je door dit park vol rood gesteente leidt. Dit prachtige park is zeker een aanrader tijdens een rondreis door West-Amerika.

iguacu watervallen

Krachtige Iguaçu watervallen

De beroemde Iguaçu watervallen zijn zó groot en het water klettert met zoveel kracht naar beneden dat je je als mens enorm nietig voelt. Het is een waar natuurspektakel dat ons echt overdonderd heeft. De Iguaçu watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Vanaf beide landen is dit natuurverschijnsel bereikbaar.

Geisers bucketlist

Geisers in Bolivia en IJsland

Geisers blijven een bijzonder fenomeen. Door de spuitende lucht en de zwavelgeur wordt weer duidelijk hoe krachtig de aarde is. Zowel in IJsland als in Bolivia hebben we deze prachtige bronnen bewonderd.

Cenotes in Mexico

Helderblauwe cenotes in Mexico

Mexico is beroemd om de vele cenotes. Deze grotten met helderblauw water zijn magische plekken met heerlijk verkoelend water. Zo zwommen we tussen de schildpadden en vleermuizen in de Grand Cenote vlakbij Tulum en namen we een verfrissende duik in Cenote Zací in Valladolid.

Zelf hebben we nog een hoop natuurverschijnselen op onze bucketlist staan. Zo willen we het noorderlicht graag zien en staat een avontuur in Patagonië ook hoog op ons lijstje. Welke natuurgebieden staan er op jouw wishlist?

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Centraal Beheer –

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!