8 redenen waarom Mexico op jouw verlanglijstje moet staan

Door |2021-01-11T16:56:21+01:00mei 6th, 2018|Mexico, Midden-Amerika|0 Reacties
  • tips mexico

Voordat ik naar Mexico vertrok, wist ik niet precies wat ik van het land kon verwachten. Natuurlijk keek ik uit naar het heerlijke eten, het mooie weer en de eeuwenoude Maya tempels, maar wat ons nog meer te wachten stond, was me een raadsel. Onze reis heeft ontzettend goed uitgepakt en ik ben zó enthousiast over dit land, dat ik deze bestemming aan iedereen kan aanraden. Iedere dag was weer een nieuw avontuur en Mexico en haar vriendelijke inwoners, rijke culturele geschiedenis en prachtige landschappen hebben me keer op keer verrast. Mocht Mexico nog niet op je lijstje staan, dan hoop ik dat deze redenen en foto’s je ervan overtuigen om dit wél te doen!

Mexico_food4

Het Mexicaanse eten

Redelijk cliché, maar toch waar. Iedere dag keken we uit naar het heerlijke eten dat ons te wachten stond. En nee, Mexicaans eten bestaat niet enkel uit burritos en guacamole: deze keuken heeft oneindig veel lekkers in petto! Overal op straat scoor je voor slechts een paar euro heerlijk street food. Ook op de lokale markten en in plaatselijke kleine restaurants worden de lekkerste verse gerechten bereid. En, geen zorgen, ook voor vegetariërs maken de Mexicaanse koks moeiteloos iets lekkers klaar. Mexicanen maken van eten één groot feest!

redenen_mexico

De Mexicaanse cultuur

Mexico is een land met een rijke culturele geschiedenis. In veel gebieden leven nog inheemse volkeren, afstammelingen van de Azteken en de Maya’s. Hun bijzondere leefgewoonten zie je terug in onder andere kleurrijke kleding, bijzondere muzieksoorten en prachtig handgemaakt aardewerk. Daarnaast staat Mexico bekend om de indrukwekkende, eeuwenoude ruïnes en tempels, die verspreid over het hele land te vinden zijn. Een reis door Mexico betekent een reis door diverse, bijzondere culturen.

redenen_mexico

De prachtige koloniale steden

De Spanjaarden hebben 300 jaar de macht gehad in Mexico. Tijdens deze periode hebben de Spanjaarden vele steden en kerken gebouwd. Hoewel de koloniale tijd voor de Mexicanen veel onderdrukking en dwangarbeid betekende, zijn de koloniale steden een van de weinig positieve sporen van het kolonialisme. De gekleurde huizen, grootse kerken en gezellige pleinen zijn ook onder de lokale bevolking tegenwoordig zeer geliefd.

mexico_natuur_divers

mexico_reizen

De diverse natuur

De Mexicaanse natuur is adembenemend mooi en divers. Er zijn cenotes van honderden meters diep, de meest helderblauwe zeeën aan de oostkust en ruige kustlijnen aan de westkust. Je kunt wildlife spotten in de jungle en paardrijden in de bergen. Meer in het binnenland sta je het ene moment nog in de droge, bloedhete woestijn, terwijl je een uur rijden later geniet van frisse berglucht. Ik kan er uren over doorgaan, zo blij werd ik ervan: de natuur in Mexico is zo divers!

Mexico_reistips

De openhartige, warme bevolking

Tijdens onze reis hebben we een hoop bijzondere ontmoetingen gehad. Het werd ons al snel duidelijk dat de welbekende slogan ‘mi casa es tu casa’ écht in de Mexicaanse cultuur geslepen is. Toen we drijfnat regenden tijdens een hike, werden we uitgenodigd voor een uitgebreide lunch bij een ouder Mexicaans stel thuis. En wanneer je de weg vraagt, krijg je een uitgebreide routebeschrijving of loopt men een stukje mee. De Mexicaanse bevolking is ontzettend openhartig.

mexico_reistips

Reizen door Mexico is budget proof

Reizen door Mexico kan al met een klein budget. Je kunt het natuurlijk zo luxe en zo duur maken als je het zelf wil, maar als budget backpacker kun je hier eenvoudig rondkomen met een gemiddeld budget van ongeveer 30-40 euro per dag. De busreizen op de lange afstanden zijn wat duurder, maar overnachtingen en eten zijn spotgoedkoop.

Mexico_tips

Mexico is gemakkelijk te bereizen

Hoewel Mexico een derdewereldland is, is het prima te bereizen. Natuurlijk is het land in sommige gebieden nog steeds onveilig, maar in het grootste gedeelte van het land kun je probleemloos én eenvoudig reizen. De grootste busmaatschappij van Mexico, ADO, biedt veilige en luxe bussen aan op de bekende trajecten. De meeste routes spreken voor zich en hier hoef je geen ervaren backpacker voor te zijn.

mexico_reizen

Mexicaanse salsa en live muziek

In Mexico wordt het leven volop gevierd! Overal hoor je live muziek: in barretjes, restaurants, op straat en op het strand. En waar muziek is, wordt gedanst! Het salsa-dansen zit in hun bloed en zowel jong als oud aarzelt niet om de dansvloer op te stappen. Erg aanstekelijk!

Mexico is één van mijn lievelingslanden en ik kan deze bestemming aan iedereen aanraden. Mocht je naar dit bijzondere land gaan, laat het ons dan gerust weten als je vragen hebt.

Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Over de auteur:

Schrijven, reizen, ontdekken en dromen zijn de dingen die ik het liefste doe. Samen met Sophie zet ik mijn tips en gedachten op papier om anderen te inspireren. De wereld is namelijk te mooi en bijzonder om alsmaar binnen je eigen grenzen te blijven.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant