Eén van de dingen die wij het liefste doen in het buitenland? De leukste hotspots ontdekken! Van lokale restaurants tot moderne koffiebarretjes: dagenlang struinen we rond om de fijnste adresjes uit te proberen. Hiervoor vragen we om advies aan de lokale bevolking, aan onze medereizigers én gebruiken we verschillende restaurant apps. Inmiddels zijn er namelijk heel wat apps die jou kunnen helpen bij keuzestress in hongerige tijden. Wij hebben onze favoriete apps op een rij gezet waarmee je op vakantie de leukste restaurants kunt checken.

Handige restaurant apps tijdens jouw vakantie

Vind vegetarische hotspots via HappyCow

Als vegetariër is het vaak wat lastiger om een geschikt eetadresje te vinden. Gelukkig heeft de app HappyCow alle veganistische en vegetarische spots op een rij gezet. Inclusief handige kaart en ratings, zodat je op een overzichtelijke manier kunt zien waar de best beoordeelde spot in de buurt is.

hotspots vinden op vakantie

Google Maps: restaurants in de buurt

Zelf zoek ik vaak op een heel eenvoudige manier naar restaurantjes: met behulp van Google en Google Maps. Typ maar eens ‘restaurants’ in op Google Maps en de app laat direct zien welke plekjes er in de buurt zijn, inclusief reviews. Handig!

Het gebruiksvriendelijke The Fork

TheFork (voorheen IENS) is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en daarom is het één van onze favoriete apps. Op dit platform worden restaurants beoordeeld op basis van het eten, de service en het decor van het restaurant. Bovendien kun je ook vaak direct een reservering plaatsen via The Fork als je een restaurantje uitgekozen hebt.

Check horeca met TripAdvisor

Waarschijnlijk de meest bekende in dit rijtje: TripAdvisor. Dankzij de vele reviews en gebruikers vind ik de beoordelingen altijd vrij betrouwbaar. De vele foto’s van medebeoordelaars geven goede indruk van de sfeer in het restaurant en het eten dat ze er serveren. Het fijne aan deze app is dat je er te rade kunt gaan voor advies over alle soorten horeca.

Zowel op vakantie in Nederland als in de rest van Europa kunnen deze restaurant apps jou naar het perfecte adresje wijzen. Stiekem best handig dus, dat je tegenwoordig in heel Europa gebruik kunt blijven maken van mobiele data. Scoor daarom een goedkoop telefoonabonnement, zoals Simyo sim only, en je kunt tijdens iedere vakantie en stedentrip in Europa naar de fijnste adresjes zoeken!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!

In dit artikel hebben wij gebruikgemaakt van een gesponsorde link. Deze links plaatsen we natuurlijk alleen als we denken dat jullie hier ook écht iets aan zullen hebben. Vragen over onze keuzes met betrekking tot sponsoren? Mail ons gerust!