Het is een vraag die ik vaak krijg. Mijn eerste antwoord is altijd: neem niet teveel mee! Je moet immers alles meeslepen op je rug en alles wat je nodig hebt is vaak op de plaats van bestemming. Maar dan heb ik het met name over kleding en toiletartikelen. Er zijn een aantal dingen die wel erg handig zijn om bij je te hebben. Ik deel ze met je en heb ook nog een paar praktische (reis)tips!

Meenemen in backpack

Slotje
In hostels hebben ze vaak kluisjes die je gratis kunt gebruiken maar wel met je eigen slotje. Ook is een slotje handig om je backpack mee te kunnen beveiligen in de bus.

Zakmes
Neem een zakmes mee, deze komt sowieso van pas. Vooral belangrijk om sappige mango’s mee te kunnen schillen!

Sneldrogende handdoeken
Koop twee kleine handdoekjes die snel drogen. Soms ben je op doorreis en wil je snel even douchen. Maar van een natte, grote handdoek in je tas wordt niemand blij.

Hardloopshirt
Niet om in te gaan hardlopen, dat kan ook, maar ik gebruikte het voor twee andere doeleinden. Tijdens het surfen diende het als wetsuit en op koude dagen als thermoshirt.

Lakenzak/dekbedovertrek
Je weet nooit wat voor bedden je tegenkomt. In je eigen lakenzak heb je nergens last van en lig je heerlijk schoon.

Licht kleedje/hamamdoek
Ideaal voor op het strand en veel minder zwaar dan een strandhanddoek. Daarnaast drogen ze ook snel en kun je ze als rok gebruiken.

Flightbag
Deze doe je om je backpack heen ter bescherming. Zo blijft je backpack schoon en kunnen anderen hem niet zomaar open maken.

Tyrap’s
Deze zijn handig in any situation. Is er iets kapot? Tyrap. Iets vast maken aan je backpack? Tyrap.

Wereldstekker
Grote kans dat je naar een land of werelddeel gaat waar ze niet dezelfde stopcontacten hebben als in Nederland. Zoek dit van tevoren even uit en neem de juiste stekker mee.

Amerikaanse dollars
Zorg dat je altijd wat dollars achter de hand hebt. Mocht je zonder geld komen te zitten, doordat je bijvoorbeeld nergens kunt pinnen, dan wordt dit bijna overal geaccepteerd als betaalmiddel.

Tips backpack inpakken

– Verdeel je kleding in aparte tasjes. Broeken bij elkaar, t-shirts bij elkaar. Dan hou je het overzichtelijk in je backpack en gaan niet al je spullen door elkaar.

– Volg niet alleen de Lonely Planet of andere reisgidsen maar vraag de locals en andere reizigers om advies! Zo kom je op de leukste, onontdekte plekjes terecht.

– Plan niet teveel. Wanneer je een strak reisschema hebt, is er een grote kans dat je deze niet zal volgen. Er gaat altijd wel iets niet zo als gepland. Daarnaast is het soms ook veel leuker om te kijken wat er op je pad komt.

– Maak een aantal kopieën van je paspoort en zorg dat je deze ook in je mail hebt. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit heel handig is wanneer je paspoort wordt gestolen.

– Wanneer je buiten Europa gaat: vergeet niet je bankpas te wijzigen naar ‘Wereld’. Zo kun je overal pinnen, wel zo fijn!

– Zoek van tevoren goed uit of je een visum nodig hebt voor het/de landen(en) waar je heen gaat. Check dit ook voor het land waar je misschien met het vliegtuig moet overstappen (een ESTA voor de USA bijvoorbeeld).

– Stop zware dingen in het midden van je backpack tegen je rug. Je hebt er dan het minste last van.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen bij het voorbereiden van je reis! Heb jij de ultieme tip maar staat deze er niet bij? Laat het ons weten in de reacties.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!