Naast het ontdekken van een andere cultuur betekent een stedentrip voor ons ook dat we eindeloos veel nieuwe hotspots uitproberen. En dit was in Valencia weer een groot feest! Tijdens onze dagen in Valencia sliepen we in Ruzafa, een van de hippere wijken van de stad. Hier start je de dag in een knus ontbijtrestaurant, drink je de beste koffie in fijne lunchtenten en eet je Spaanse tapas midden op straat. Als jij binnenkort naar Valencia gaat, moet je zeker de volgende restaurants in Ruzafa proberen.

Ontbijten in Ruzafa

Blue Bell
Blue Bell was ons vaste adresje voor een goede start van de dag. Hier eet je heerlijke toast met avocado en gepocheerd ei – én de lekkerste chiapudding met mango die je ooit zult proeven. Beloofd.

Ontbijten in Ruzafa Valencia

ArtySana
Ook in het straatje parallel aan Blue Bell scoor je een perfecte brunch. Bij ArtySana is er meer dan genoeg keuze voor vegetariërs en veganisten. Van rijkgevulde gezonde boterhammen tot een compleet brunchmenu; de kaart staat bomvol lekkers.

La Más Bonita
La Más Bonita is waarschijnlijk een van de meest populaire adresjes in Valencia. Er zijn twee vestigingen: één in Ruzafa en één aan het strand La Patacona. Aan het strand heb je natuurlijk het allermooiste uitzicht, maar de kaart is bij beide adressen vrijwel hetzelfde. Bij La Más Bonita kun je heerlijke ontbijtjes bestellen en genieten van smakelijke smoothies.

Uit eten Valencia

Tapas eten in Ruzafa

Masusa
Wil je tapas eten in een authentieke Valenciaanse setting? Masusa staat voor mij met stip op één wanneer je op zoek bent naar een fijn restaurant om avond te eten. Het is een geweldige tapasbar, waar het terras op straat vol zit met locals. Er staat tapas op de kaart waar je u tegen zegt en je betaalt 2,50 euro voor een glas wijn waar je in Nederland alleen maar van kan dromen.

Camerino
Een ander fijn adresje voor Spaanse tapas is Camerino. Ook hier staan de gezellige terrastafels en –stoelen midden op straat. Tip: bestel de geitenkaaskroketjes met marmelade, die zijn overheerlijk.

Malmö / Copenhagen
Vegetarische tapas met een twist; dat serveren ze bij de restaurants Malmö en Copenhagen. Deze restaurants zijn van dezelfde keten. Het Scandinavische interieur en de bijzondere, volledig vegetarische (!) menukaart trok meteen mijn aandacht. We schoven aan en het eten stelde zeker niet teleur!

Vertel, wat is jouw favoriete adresje in Ruzafa, Valencia?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!