De vrijmibo is een belangrijk begrip in Amsterdam. Rond een uur of vijf stromen de cafés en terrassen vol om het weekend in te luiden. Al mag wat ons betreft het borrelen ook best op donderdag plaatsvinden. Of dinsdag. Om het je niet te moeilijk te maken zo aan het einde van de week, hebben wij de beste borreladresjes voor jou verzameld. Hier vind je gezelligheid én goed eten.

Borrelen in Amsterdam

Little Sal

Het kleine broertje van Salmuera, maar nog redelijk onbekend. In deze streetfoodbar vind je Latijns-Amerikaanse delicatessen, van ceviche tot empanadas. Bestel er een mojito of pisco sour cocktail bij en het weekend kan beginnen!

Eetbar Wilde Zwijnen

Dit pareltje zit in Amsterdam-Oost en ken je misschien al van het gelijknamige restaurant Wilde Zwijnen. Sinds een paar jaar is ook de eetbar geopend en dat is een goede zet. Hier vind je heerlijke gerechten om te delen die ook uitstekend passen bij een goede borrel. Denk aan doperwt- of aardpeerkroketjes, rogvleugel en goede kazen.

borrel amsterdam

Bar Mick

Bar Mick is volgens mij nog een onontdekte spot. Midden in de Spaarndammerbuurt vind je deze gezellige bar, die tevens dienst doet als ontbijt, lunch en dinercafé. Je kunt hier sinds kort ook Zwitserse kaasfondue bestellen, als een van de weinig locaties in Amsterdam. Ik weet waar ik aankomende vrijdag te vinden ben!

Radijs

Wanneer het een zonnige vrijdagmiddag betreft, is het goed toeven op het terras aan het water van Radijs. Er is veel plek maar het is hier dan ook altijd druk. Vanuit de knusse keuken wordt hier goed en lokaal eten geserveerd. Het is een echt buurtcafé maar dan niet zo’n oubollige.

Café Cook

Geen zin in zo’n hippe Amsterdamse tent? Dan zit je goed bij Café Cook, hier vind je een fijne huiskamersfeer. In dit buurtcafé gelegen aan een pleintje op de James Cookstraat, geniet je van een goede borrel of klassieke gerechten die met veel plezier worden geserveerd. En dat alles voor een schappelijke prijs!

Bar Spek

We blijven nog even in West want Bar Spek mag niet in dit lijstje ontbreken. Voor de origineelste borrelhappen ben je hier aan het goede adres. Morgenochtend geen belangrijke afspraken? Bestel een kan scroppino en het wordt gegarandeerd een heerlijke avond.

Boca’s

Boca’s is het ultieme borrelparadijs. Ze noemen hier “borrel’’ het mooiste woord van de Nederlandse taal. Gevestigd op drie verschillende plekken in Amsterdam, bestel je hier heerlijke borrelplanken met vlees, vis of vegetarische happen. Het borrelen is hier uitgevonden en de keuze is dan ook groot.

borrelen amsterdam

Pllek

Noord heeft voor mij altijd iets bijzonders en een borrel bij Pllek geeft je dan ook echt het ultieme weekendgevoel. Zomers op het strandje met een Corona, ’s winters binnen bij de open haard met een glas rode wijn. Na de borrel kun je hier gerust blijven dineren, de overwegend vegetarische kaart met biologische producten stelt niet teleur.

Hendrix

Een plek waar veel hippe mensen komen maar dat betekent ook vaak dat het gezellig is! Hier drink je tot in de late uurtjes wijn en cocktails. Ze serveren hier Hendrix Soulfood, geïnspireerd op de muziek van Jimi Hendrix. It tastes even better than it sounds.

Weesper

Op deze mooie plek aan de Amstel vind je een bar met allure. Bij dit jonge broertje van Cafe Vrijdag is de bar groot en de borrelkaart uitgebreid. Daarnaast kun je ook goed terecht als je jouw eigen borrel organiseert. De wijnkelder is open voor groepen en wow, it looks good!

nachos amsterdam

HOPP

Een nog redelijk onontdekt plekje in Amsterdam-Oost is HOPP. Boven op Casa 400 vind je dit gezellige en groene dakterras. Elke droge dag van het jaar zijn ze geopend. Hier drink je zelfgemaakte sangria of gin-tonic’s en geniet je van een waanzinnig uitzicht.

Foodhallen

Zin in exclusieve borrelhappen? Dan zijn de Foodhallen altijd een goed idee. Op deze indoor foodmarkt geniet je van dim sum van DimsumThing of eet je oesters bij Le Big Fish. Bitterballen haal je bij De Ballenbar en ga zo maar door.. Keuzestress!

Waar ga jij het liefste borrelen in Amsterdam?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!