Als je mijn vriend ergens wakker voor kunt maken, is het wel voor een portie nachos. Maar dan wel voor de variant inclusief kaas, guacamole, crème fraîche, jalapeños, tomaat, ui én chilisaus. De afgelopen jaren hebben wij er dan ook een ware sport van gemaakt om de beste nacho-tenten in Amsterdam te ontdekken. Hier komen onze favorieten!

Nachos in Amsterdam

Café Kuijper

Café Kuijper staat met stip op één. Hier krijg je niet alleen alle essentiële ingrediënten voorgeschoteld – ze zijn er ook niet te zuinig mee. Als je met z’n tweeën een overheerlijke portie nachos deelt, kun je rollend naar huis. Sterker nog, met een halve portie zit je hier al helemaal gebakken. De normale (en dus heel erg grote) portie kost 10,95 euro.

Hannekes Boom

Vlakbij Centraal Station en zin in een portie Mexicaanse lekkernij? Niet getreurd, bij Hannekes Boom kun je jouw geluk niet op. Beentjes over de kade en smullen maar. Voor 7,50 euro eet jij je al helemaal tonnetje rond!

Waterkant

Deze tent staat bekend om de ultieme nachos die ze serveren. Ook hier kosten de super nachos 10,95 euro. Eerlijk is eerlijk, ze zijn iets minder uitgebreid belegd dan bij Kuijper, maar dan krijg je er wel een mooie hotspot aan het water bij.

Brandstof

Ook hier snappen ze waar het hart van een nacho-fanaat sneller van gaat kloppen! Een mooi schaaltje met heerlijke gesmolten kaas, zo hup, uit de oven voorgeschoteld. Hier kost een vega portie 8,90 euro; voor een bordje inclusief gehakt leg je 9,80 euro neer. Overigens kun je ook hier voor slechts 6,50 euro een kleine portie bestellen voor de wat kleinere, lekkere trek.

De Biertuin

De Biertuin: net als Kuijper vlakbij het Oosterpark, sorry voor de westerlingen ;-). Een paar speciaalbiertjes op en lekkere trek? Twijfel dan niet langer en bestel de nachos! De goedkope variant komt wel naar onze smaak met iets te weinig kaas, maar daar mag je niet over klagen voor 7,85 euro. Als je hier all in gaat, betaal je 11,25 euro. Maar daar krijg je zeker geen spijt van!

nacho's amsterdam west

Kade West

Bij Kade West begrijpen ze hoe een goede portie nacho’s geserveerd hoort te worden. Heerlijke guacemole, crème fraîche, jalapeños en chilisaus. Een flinke portie nacho’s is hier al voor 7,75 euro voor jou.

Café Harlem

En tot slot nog een garantie voor succes: Café Harlem. Als je hier nachos bestelt, hoef je de komende 24 uur niet meer te eten. Rollend naar huis. En wat een pareltje om te zien. Smullen geblazen!

Waar eet jij de lekkerste nachos?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!