Op zomerse dagen doen wij niets liever dan eten en borrelen in de buitenlucht! Wij zochten voor jou naar de leukste plekken in Amsterdam waar je op mooie dagen in de zon kunt dineren. Hierbij focussen we niet op de talloze borrel-terrasjes, maar zoeken we naar de verstopte tuinen en prachtige terrassen waar je eindeloos kunt tafelen!

Buiten eten in Amsterdam

Morgan & Mees

Morgan & Mees is gevestigd in Amsterdam West, vlakbij het Hugo de Grootplein. Het is een prachtig monumentaal gebouw met een nog mooiere binnentuin. Ze serveren hier ontbijt, lunch en diner en alsof dat nog niet genoeg is kun je er ook overnachten! De gerechten zijn grotendeels Frans georiënteerd met een Mediterrane twist. Simpel en authentiek, how we like it.

Bam Boa

Waar je eerst restaurant Girassol vond, zit nu Bam Boa op een van de fijnste plekjes langs de Amstel. Je kunt hier terecht voor een heerlijke brunch of een goed glas sangria. ’s Avonds serveren ze mediterrane gerechtjes om te delen waarbij je een goed glas sangria kunt bestellen. Het interieur doet een beetje denken aan een fijne strandtent op Ibiza en je waant je bij Bam Boa dan ook heel even op vakantie.

Salmuera

Bij Salmuera kun je genieten van een steak zoals ze die alleen in Argentinië eten. Ook hebben ze fantastische gerechtjes om te delen of eet je verschillende ceviches. Dit is één van de beter Latijns-Amerikaanse restaurants in Amsterdam. De romantische binnentuin laat weinig te wensen over. De naam Salmuera verwijst naar het gelijknamige kruidenmengsel van water, zout, knoflook, rozemarijn en laurier. Vraag hier vooral naar bij de bediening!

Mossel & Gin

Ben je een grote fan van schelp en schaaldieren? Dan kan restaurant Mossel & Gin niet in je lijstje ontbreken. Op het Westergasterrein hebben zij een groene binnentuin waar je kunt genieten van fruits de mer, 12 verschillende gin-tonics en uiteraard mosselen. Mijn favoriet zijn de mosselen met roquefortsaus, ongelooflijk lekker! Tip: neem een tube Zaanse gin mayo mee naar huis.

Stork

Op een fantastische plek aan het IJ zit visrestaurant Stork. Het restaurant is gelegen in een oude industriële loods en zit aan de noordkant van Amsterdam. Als visliefhebber kun je hier je hart ophalen. Met het geluid van kabbelend water geniet je hier van klassieke fruits des mer of in zijn geheel geserveerde vissen. Op een zomeravond is deze heerlijke plek zeker de moeite waard!

Canvas op de 7e

Bovenop het dak van het Volkshotel aan de Wibautstraat vindt je Canvas op de 7e. Een verborgen parel met een waanzinnig uitzicht. Je kunt er ook nog eens goed eten en blijven plakken tot in de late uurtjes om een dansje te wagen. Het dakterras heeft 360 graden uitzicht op Amsterdam; hapje, drankje, niets meer aan doen!

Lion Noir

Wil je graag fancy dineren maar ook lekker buiten zitten? Dat kan bij Lion Noir.Het restaurant serveert gerechten geïnspireerd op ‘French high-dining’. De tuin is een onverwachte oase van rust achter de Reguliersdwarsstraat. Het menu, het interieur en design, alles klopt hier.

Merkelbach

Het houdt maar niet op met de fijne plekken in Amsterdam-Oost. Restaurant Merkelbach bevindt zich in het koetshuis van Huize Frankendael, in Park Frankendael. Hieromheen ligt een prachtige tuin, waar je kunt genieten van authentieke, duurzame en regionale producten en gerechten. De chef leert zijn gasten graag waar hun eten vandaan komt, niet alleen een lekkere maar ook leerzame beleving.

De Vergulden Eenhoorn

Waan je op het platteland bij restaurant en bed & breakfast De Vergulden Eenhoorn. Deze oude boerderij in Amsterdam-Oost geeft je het gevoel even de stad uit te zijn en heeft een grote tuin. Je kunt hier in alle rust genieten van lokale en bourgondische gerechten. Ook leuk en beschikbaar voor privé gelegenheden.

De Plantage

Gevestigd in het voormalige ‘Ledenlokaal’ van Artis is café-restaurant De Plantage gevestigd. Naast de prachtige serre beschikken ze ook over een stadstuin. Met vogelgeluiden op de achtergrond eet je hier uiteenlopende gerechten. Veel groenten en Midden-Oosterse invloeden domineren de kaart. Onder de sfeervol verlichte bomen is dit ’s avonds de perfecte plek voor een romantisch diner.

Wat is jouw favoriete spot om buiten te eten in Amsterdam?