Naast reizen is het bezoeken van festivals ook een van onze favoriete bezigheden. Zowel in Nederland als het buitenland zijn er veel fijne festivals te vinden. Het liefst gaan we niet naar een dertien in een dozijn festival maar zoeken we de originele en creatieve feestjes op. De eerste tickets voor dit seizoen zijn alweer gekocht en het leek ons daarom leuk jullie te voorzien van tips voor de leukste festivals van deze zomer.

Lentekabinet

Dit festival vindt plaats in de prachtige omgeving van ’t Twiske, een natuurgebied in Amsterdam Noord. Het wordt georganiseerd door de eigenaren van Dekmantel festival en is hun ‘kleine broertje’. In tegenstelling tot Dekmantel is de sfeer hier dan ook intiem. Het festivalterrein is prachtig aangekleed en je komt hier voor een mix van elektronische muziek, kunst en cultuur. Vaak zijn er ook initiatieven van Subbacultcha, Red Light Radio en Cineville.
*26 & 27 mei

Best Kept Secret

Best Kept Secret is dé plek om grote en kleine artiesten live te zien in een intieme setting. Naast de grote headliners is er een podium voor relatief onbekende artiesten. Je kunt verblijven op de camping in het bos voor een heel weekend of één dag genieten van nieuwe muziek. Het festival staat bekend om het goede eten en is daarmee ook foodfestivalwaardig. De mensen achter het festival zijn daarnaast ook serieus bezig met duurzaamheid. Iets dat wij alleen maar kunnen aanmoedigen!
*7, 8, 9 juni

festivals deze zomer

Georgies Wundergarten

Georgies Wundergarten is een eendaags festival voor avontuurlijke festivalgangers. Een dag vol vrijheid en creativiteit met muziek van techno tot aan jazz. Het is een kleinschalig festival met intieme podia en knusse plekjes om te chillen. Voorheen vond het plaats op het unieke Ruigoord maar het is dit jaar op de Riekerhaven.
*7 juli

MadNes

Voor de surfers onder ons is dit de place to be. Maar ook voor iedereen die van activiteiten in de buitenlucht houdt is dit festival een aanrader. Op Ameland kun je hier een weekend lang genieten van allerlei sporten zoals wind- en golfsurfen, skaten, kiten, beachvolleybal, yoga en nog veel meer. Tussendoor luister je naar relaxte bandjes of volg je een creatieve workshop.
*6, 7, 8 juli

festival tips

Wildeburg

De nieuwe sensatie in festivalland is Wildeburg. Dit jaar zal het voor de derde keer worden georganiseerd en de kaartjes zijn helaas al uitverkocht. Toch wil ik het festival even benoemen want die populariteit is niet voor niks. Wildeburg is een heus festivaldorp vol muzikale en creatieve vrijheid waar je het hele weekend kun verdwalen. Het is een uniek concept tussen de vele festivals die Nederland rijk is. Wildeburg gaat drie dagen lang non-stop door dus je hoeft je hier niet te vervelen..
*13, 14, 15 juli

Welcome to The Village

Welcome to the village vindt plaats in Leeuwarden en noemt zichzelf het mooiste kleine dorp van Nederland. Midden in de natuur van Friesland creëren ze een mini-maatschappij waar ruimte is voor kunstenaars, muzikanten, koks en start-ups. Het is een echt groen festival. Zo wordt het decor gemaakt van tweedehands materialen, wordt er gewerkt met lokale boeren en streven ze naar een volledig circulair festival in 2022! *19 t/m 22 juli

Where the Sheep Sleep

Je hebt vast wel eens van Burning Man festival gehoord. Where the Sheep Sleep heeft dezelfde organisatoren en werkt volgens hetzelfde principe. Op beide festivals draait het namelijk om de mensen die er komen. Wanneer je je aanmeldt voor het festival kun je aangeven wat jij aan het festival gaat toevoegen op het gebied van kunst, muziek en meer. Iedereen draagt wat bij en deelt dit met elkaar. Je maakt dus echt deel uit van het festival!
*26 t/m 29 juli

lowlands tips

Lowlands

Lowlands Festival ken je ongetwijfeld al maar is wat mij betreft onmisbaar in deze lijst. Elk jaar sluit ik hier de zomer af met de fijnste muziek en sfeer. Al op mijn 16e bezocht ik dit festival voor het eerst dus het festival voelt inmiddels vertrouwd. Het fijnste aan Lowlands vind ik de mix van alternatieve en elektronische muziek en zowel grote headliners als kleine artiesten. Je hebt er heerlijk eten en vindt overal leuke initiatieven en workshops.
*17, 18, 19 augustus

Into The Great Wide Open

Op mijn lievelingsschiereiland Vlieland vindt jaarlijks Into The Great Wide Open plaats. Op dit festival staat muziek centraal maar is het vooral de context waarin je die ziet heel bijzonder. De podia zijn midden in de natuur waardoor je de artiesten ziet in een unieke sfeer. Het is daarom naast een fijn festival ook een mini-vakantie inclusief strand en kampvuurtjes.
*30 augustus t/m 2 september

Into the Woods

De naam zegt het al, dit festival vindt plaats in het bos! Dit zorgt voor een sprookjesachtige setting waar van alles gebeurd. Zo kun je meedoen aan een vossenjacht, chillen in een van de tipi’s of urenlang dansen op techno- en house. Het festival wordt georganiseerd in het openluchttheater van Amersfoort en is de afsluiter van de zomer.
*14 & 15 september

Al zin gekregen in het festivalseizoen? Wij wel! Waar kunnen we jou tegenkomen deze zomer?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!