Ondanks dat we al ontzettend veel mooie reizen hebben mogen maken, blijven ook wij dromen. Een van onze wensen is om een paar maanden met een camperbusje te reizen. De combinatie van vrijheid, afwisseling en back to basic lijkt ons heel bijzonder. Er zijn steeds meer mensen die op deze manier reizen. Zo spraken wij eerder met Hedwig die met haar vriend en twee hondjes voor onbepaalde tijd door Europa reist. Om je te inspireren voor deze manier van reizen, hebben wij de mooiste bestemmingen op een rij gezet.

Portugal

Een populaire bestemming om rond te trekken met een busje is Portugal. De surf-vriendelijke kust, het klimaat en de relatief lage kosten maken het aantrekkelijk. Er zijn veel gratis staanplaatsen te vinden en ook in de winter heeft het een aangename temperatuur.

Oost-Europa

Een deel van Europa dat ik zelf heel graag met een busje zou ontdekken is Oost-Europa. Dit deel van ons continent wordt nog niet overspoeld met toeristen. De historie, prachtige natuur en lage kosten maken dit tot een fijne bestemming. Denk bijvoorbeeld aan een reis door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië.

Marokko

Een bestemming waar je bij een camper misschien niet zo snel aan zou denken maar wel heel erg de moeite waard is: Marokko. Je hoeft hiervoor niet ver te reizen om in een compleet andere wereld terecht te komen. Ook hier is er in de winter sprake van een prima temperatuur, zijn de locals heel vriendelijk en is het leven goedkoop.

USA

Een bestemming die iets duurder is maar wel heel geschikt voor een roadtrip, is natuurlijk de USA. Veel reizigers verkennen de oost- of westkust van het land. Ook kun je kiezen voor een binnenlandse trip. Het is maar net waar je van houdt! Lange stranden, gigantische bossen of bruisende steden. De uitgestrekte wegen maken dit het perfecte land voor een trip met een camper.

Noorwegen

Wanneer je van natuur houdt en niet bang bent voor een beetje kou, is Noorwegen een land om op je lijstje te zetten. Hier kom je urenlang niemand tegen en rijd je door hoge bergen en prachtige bossen. Van september tot april heb je hier zelfs kans om het noorderlicht te zien, een bijzonder natuurverschijnsel. In Noorwegen kun je vrijwel overal gratis wildkamperen dus dat is zeker een plus!

Australië

Iets verder van huis maar met uitstek geschikt voor een roadtrip is Australië. De eindeloze wegen en verscheidene landschappen lenen zich perfect voor een trip in een camper. Ook hier zijn veel mogelijkheden tot wildkamperen. Enige kritiek is dat het land relatief duur is. Echter kun je deze kosten redelijk drukken door basic te leven.

Canada

Een bestemming die ook zeer hoog op ons lijstje staat is Canada. Een camper is in dit land het perfecte vervoersmiddel om je mee te verplaatsen. Hiermee kun je optimaal genieten van de meest prachtige natuur. In Canada is het verboden om wild te kamperen, zorg er daarom voor dat je op tijd een camping boekt. De prijzen in dit land lopen nogal uiteen, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Wil jij nu ook op pad met een camper? Bereid je dan voor vertrek goed voor en zorg dat je naast een zorg- en reisverzekering, ook een camperverzekering afsluit. Bijvoorbeeld de camperverzekering van Diks, hiermee heb je altijd hulp bij pech en kun je onbezorgd genieten van je reis!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!

Dit is een gesponsorde blog. Wij werken alleen samen met bedrijven als we denken dat onze lezers hier ook écht iets aan hebben. Heb je hier vragen en/of opmerkingen over? Let us know!