Wat zijn de beste surfspots van Marokko? In deze blog hebben we de surfspots van Marokko voor jou op een rijtje gezet, zodat jouw surftrip naar Marokko nog leuker wordt! Er zijn namelijk veel surf plekken in Marokko te vinden, voor zowel beginners, mediors als gevorderde surfers.

In februari 2024 maakten we een reis door Marokko en zijn we deze plekken langsgegaan. De beste golven zijn van oktober tot en met april, het klimaat in Marokko is dan ook aangenaam.

Oualidia

Aan de westkust van Marokko ligt Oualidia, ook wel het oesterparadijs genoemd. Oualidia staat bekend om de lagune in de zee. De lagune zorgt voor goede golven en trekt veel surfers en kiters. De golven in de lagoon zijn zowel geschikt voor beginners als mediors. De lengte van de golven zijn vrij goed (10+ sec) dus dat is genieten op zo’n mooie plek. Op het moment dat wij Oualidia bezochten waren de golven buiten de lagune te hoog voor ons, namelijk meer dan 5,5 meter. De lagune maakt het surfen erg veilig, met high tide is het wel een stukje terug peddelen naar het strand.

Er is ook een goede surfschool in Oualidia, deze kun je gemakkelijk vinden en grenst aan het centrale plein. Na het surfen kun je genieten van verse oesters bij een van de viskraampjes langs het strand, voor 50 cent (6-8 Dirham) per stuk.

oualidia surf

Essaouira

Essaouira is een van de bekendste surfplekken van Marokko en erg geliefd. Het is een goede bestemming om de golven van Marokko te ervaren. Door de grote baai zijn de golven regelmatig en ideaal voor beginners en mediors. In Essaouira vind je meerdere plekken waar je een surfles kunt volgen.

Taghazout

Surfen in Marokko is surfen in Taghazout. Taghazout heeft een rechtse point break. Deze point break moet je niet onderschatten, maar de golven komen rustig binnen rollen. Je kunt op meerdere plekken golven plakken in Taghazout. In dit surfwalhalla vind je dan ook een hoop surfliefhebbers, jonge mensen en wat vrijere mensen dan elders in Marokko. De bekendste plek is Anchor Point in Taghazout. Het heeft zelfs een eigen Google Maps punt met meer dan 200 goede reviews.

Safi

Wie de voorkeur geeft aan constante golven kan het beste afreizen naar Safi. Deze stad ligt iets zuidelijker dan Oualidia. Je kunt deze plek goed combineren met een bezoek aan Oualidia of Essaouira.

Portugal

Eerder schreven we deze blog over de beste surfspots in Portugal.