Portugal staat wereldwijd bekend als een paradijs voor surfers, met zijn uitgestrekte kustlijn, krachtige golven en een relaxte surfcultuur. Voor surfers van alle niveaus is er altijd wel een goede spot te vinden. In deze blog delen we onze favoriete surfspots aan de Atlantische kust van Portugal.

Praia do Amado

Aan de ongerepte westkust van de Algarve vind je Praia do Amado, een strand dat bekend staat om zijn goede golven het hele jaar door. Het is een favoriete spot voor zowel beginnende als ervaren surfers. Er worden hier ook regelmatig surflessen gegeven, je kunt er een surfboard huren en in het seizoen zijn er verschillende strandtenten open waar je een drankje kunt doen.

Praia da Beliche

Praia da Beliche ligt vlakbij Sagres en is een wat meer afgelegen plek, die surfers trekt op zoek naar rust en geweldige golven. Omringd door hoge kliffen, geeft Beliche een unieke surfervaring.

tips algarve

Peniche

Peniche is een schiereiland omringd door golven, het heeft hierdoor meerdere goede surfspots. Supertubos is een van de bekendste, maar ook Molhe Leste en Consolação zijn het ontdekken waard. In Peniche heb je gegarandeerd goede surfcondities.

Praia da Zavial

Voor wie de voorkeur geeft aan constante golven in een kleine baai is Praia da Zavial een aanrader. Deze spot in de Algarve biedt een ontspannen sfeer en uitstekende omstandigheden voor iets meer ervaren surfers.

Porto de Mos

In de buurt van Lagos vind je Porto de Mos, een breed strand met prachtige kliffen en consistente golven. Het is een goede plek voor zowel beginners als meer ervaren surfers.

Arrifana

Arrifana, gelegen aan de westkust van de Algarve, staat bekend om zijn magische setting en indrukwekkende golven. De omgeving is prachtig en de surfervaring onvergetelijk. Je moet wel een flink eindje lopen met je surfboard vanaf de klif naar beneden, maar dan heb je ook wat! Ook vind je hier veel leuke restaurantjes.

Praia da Mareta 

In Sagres, de surfspot van de Algarve, vind je Praia da Mareta. Dit is een perfecte plek voor beginners. Met zacht rollende golven en een prachtige omgeving is dit de ideale spot om de basis van het surfen onder de knie te krijgen.

Praia da Tonel 

Een andere parel in Sagres is Praia da Tonel. Deze spot staat bekend om zijn consistente golven en is vooral magisch tijdens zonsondergang. Het is een favoriete plek voor zowel beginners als gevorderde surfers.

Nazaré

Voor de durfallen onder ons is Nazaré dé spot voor enorme golven. Deze locatie staat bekend om zijn monsterlijke golven, die tot de hoogste ter wereld behoren. Alleen geschikt voor ervaren surfers die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

Ericeira

Tot slot mogen we surfspot Ericeira niet vergeten. Dit vissersdorp is uitgegroeid tot een echt surfdorp. Je vindt er veel mogelijkheden om een surfboard te huren en de verschillende stranden bieden voor zowel beginners als ervaren surfers goede condities.