Als we niet op reis zijn, vinden we het heel leuk om ons eigen land te ontdekken. Er is zoveel te doen in ons kikkerlandje! Een goede manier om meer van ons land te ontdekken, is door gebruik te maken van cultuurpassen. Zowel op het gebied van muziek, film, musea en theater zijn er hiervoor initiatieven. Om je te inspireren om erop uit te gaan, vind je in deze blog de leukste cultuurpassen van Nederland.

Subbacultcha

Subbacultcha richt zich met name op kunst en muziek. Voor €8,00 per maand krijg je gratis toegang tot evenementen. Dit zijn vaak intieme concerten en kleine exposities. Ook hebben ze een eigen magazine waarin je achtergrondverhalen kan lezen over de projecten waar ze mee bezig zijn. Deze pas is perfect wanneer je houdt van de wat alternatievere bands en het leuk vindt om nieuwe muziek en kunst te ontdekken. 

Ticket to the Tropics

Ticket to the Tropics is een initiatief van Paradiso gericht op dansmuziek uit de hele wereld. Denk aan de Zuid-Amerikaanse samba tot aan Afrikaanse kuduro. Voor €40,00 euro kun je het hele jaar naar minimaal 10 concerten. Afgelopen jaar waren dit onder andere concerteren van Gallowstreet, Jungle by Night en Dengue Dengue Dengue. Een leuke manier om andere muziekstijlen te leren kennen! 

museumkaart

Museumkaart

Deze kaart ken je ongetwijfeld en is dan ook erg populair. Met de Museumkaart krijg je voor een jaar lang toegang tot musea voor €60,00. Dit geldt voor een groot aantal van de musea in Nederland, een uitzonder daargelaten. Het is een goeie motivatie om vaker naar het museum te gaan en met een paar bezoekjes heb je de aankoop er zo uit. Zo kun je vaker even een kort bezoek brengen aan een museum voor een nieuwe expositie of nieuwe musea ontdekken. 

We Are Public

Bij We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot de beste cultuur voor €15,00 per maand. Van dans tot film en muziek tot literatuur, bij We Are Public bieden ze een breed programma aan. Wanneer je niet kunt kiezen of breed geïnteresseerd bent is dit dus een geschikte pas. De ene week luister je geboeid naar een filosofische lezing, de andere week ga je uit je dak bij een goed concert.

Cineville

Voor de filmliefhebbers onder ons is deze kaart eigenlijk een must. Vergeet de Pathé-pas, met de Cineville-pas kun je voor €20,00 per maand onbeperkt naar de film in de meeste filmhuizen. Ook kun je ermee naar voorpremières, filmfestivals en zijn er in de zomer vaak filmvertoningen in de open lucht. Ook een super leuk cadeau voor een vriend want wie houdt er nu niet van films kijken?

cineville

Indiestadpas

De Indiestadpas is wederom een initiatief van Paradiso en geeft je voor €25,00 een jaar lang toegang tot minimaal 52 concerten. Het is een beetje hetzelfde principe als de Ticket to the Tropics maar dan voor Indie muziek. Het laat je kennis maken met nieuwe talenten in de alternatieve muziekscène. Ook organiseren ze drie keer een avond in Paradiso die je gratis kunt bezoeken met de pas.

CJP

Tot slot de CJP pas die je voor €17,50 per jaar korting geeft op veel cultuurevenementen en artikelen. Zo krijg je met deze pas goede korting op exposities en festivals maar ook op reizen en apps. De lijst waarop je korting krijgt is eindeloos dus kijk goed wat er voor jou allemaal tussen zit.

Heb jij een cultuurpas of wil je er binnenkort één aanschaffen?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!