Het is volop zomer en wat is er op dat moment fijner dan op het strand te zijn? Met je voeten in het zand heb je een instant vakantiegevoel. Daarvoor hoef je dus helemaal niet per se naar het buitenland, ons land kent ook genoeg fijne plekjes. In deze blog delen wij daarom de mooiste en leukste stranden van Nederland.

Bergen aan Zee

Hoog boven aan ons lijstje staat Bergen aan Zee. Om de simpele reden dat het hier minder druk is dan bij de stranden die wat dichterbij de Randstad liggen. Het strand van Bergen aan Zee ligt ook nog eens midden in de natuur tussen de prachtige duinen en het bos. Ook beschikt het over een groot aantal leuke strandtenten waaronder strandpaviljoen Noorderlicht en Evi. Een aanrader! 

Wijk aan Zee

Houd je van surfen? Houd dan de golven van Wijk aan Zee in de gaten, want hier kun je met een beetje geluk prima surfen! Naast strandpaviljoen Aloha huur je voor een paar tientjes een surfboard en een wetsuit. Soms worden er zelfs surfwedstrijden georganiseerd. Daarnaast vind je in Wijk aan Zee strandpaviljoen Timboektoe. Favoriet bij ons, vanwege hun kijk op duurzaamheid en de leuke feestjes.

Noordwijk aan Zee

Een van onze favoriete strandclubs in Nederland is De Branding in Noordwijk aan Zee. In zowel de zomer als de winter kun je hier terecht voor goed eten en drinken. Het interieur van de strandclub is prachtig en beschikt over een open haard in de winter en een kampvuur in de zomer. Een heerlijke plek! Daarnaast is het aangrenzende Noordwijk een leuk dorp om een weekend of week te verblijven.

Zandvoort aan Zee

Een goede optie voor als je rondom Amsterdam woont en niet de beschikking hebt over een auto, is Zandvoort aan Zee. Je kunt hier namelijk eenvoudig met de trein komen. Zodra je het station uit gaat, sta je binnen een paar minuten met je voeten in het zand. Ook vind je hier veel leuke strandtenten waarvan Rapa Nui onze favoriet is.

Bloemendaal aan Zee

Ben je in Zandvoort aan Zee en heb je zin in een goede strandwandeling? Wandel dan naar Bloemendaal aan Zee en ga een hapje eten bij Woodstock 69. Bij deze strandclub zijn er regelmatig goede concerten en hangt een fijn hippiesfeertje. Overigens is Bloemendaal aan Zee vanuit Haarlem ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. 

De Waddeneilanden

Tot slot kunnen de stranden van De Waddeneilanden natuurlijk niet ontbreken. Zo zijn de stranden hier lang en breed en kun je op de fiets alle fijne plekjes af gaan. Ook zijn de stranden op de Wadden heel geschikt om te kitesurfen of suppen. Lees onze blog over Schiermonnikoog voor goede tips voor dit eiland.

Wat is jouw favoriete strand in Nederland?