De Algarve in Portugal staat bekend om de prachtige kustlijn, je vindt er prachtige kliffen, rotsformaties, grotten en de mooiste stranden. Je kunt op veel delen een wandeling maken over de kliffen heen en zo van het ene naar het andere strand lopen. Zo ook bij het stadje Lagos, waar je van de Ponte da Piedade een prachtige hike kan maken langs de zee tot aan Praia de Estudantes. Wij adviseren je om dit niet midden in de zomer te doen, aangezien het dan veel te warm is voor zo’n wandeling in de brandende zon. Wij waren er in de winter, maar de lente en de herfst zijn ook goede periodes om de Algarve te bezoeken.

De mooiste stranden rondom Lagos

Ponte da Piedade

Begin je wandeling bij de Ponte da Piedade, misschien wel het bekendste strand rondom Lagos. Het uitzicht is hier prachtig, er zijn verschillende rotseilanden en natuurlijke bruggen. De kleuren van de rotsen in contrast met de kleur van het water maakt het een hele mooie plek. Loop ook vooral even de trap af naar beneden! In het toeristische seizoen zal het hier flink druk zijn. Toen wij er waren in januari konden we met zijn tweeën genieten van het uitzicht. Er is een grote parkeerplaats bij Ponte da Piedade waar je gratis kunt parkeren. Je moet hier dan natuurlijk wel weer terugkeren. Een andere optie is om er met het openbaar vervoer of een taxi naar toe te gaan, zodat je niet de weg terug hoeft te wandelen.

mooiste stranden algarve

Praia do Camilo

Van de stranden uit deze blog vonden wij Praia do Camilo het mooist. Via een lange trap loop je naar beneden het strand op. Het ligt in een prachtige baai en het is er daardoor heel rustig. Je bent even helemaal afgesloten van de rest van de wereld. Wanneer je naar links loopt kun je onder de rotsformatie door een tunnel, waarna je uitkomt op een ander klein strandje. Op dit strand hangt een magische sfeer!

stranden lagos

Praia Dona Ana

Van Praia do Camilo naar Praia Dona Ana is het niet mogelijk om over de kliffen te lopen, je moet hiervoor een stukje over de weg. Houdt hier dus rekening mee! Praia Dona Ana is een groot en breed strand, ideaal voor een lange stranddag. Je kunt hier veilig zwemmen want het water is in vergelijking met de andere stranden een stuk rustiger. Door de rotsformaties heb je ook een aantal fijne schaduwplekjes voor de warmere dagen.

Praia de Estudantes

Aan het einde van de wandeling kom je uit bij Praia de Estudantes. Dit strand staat bekend om de monumentale brug die ooit onderdeel was van het fort van Pinhão. Het is een prachtig gezicht om deze brug tussen de rotsen te zien. Helaas kun je er niet overheen omdat dit niet veilig genoeg is. Naast het bekijken van de brug kun je ook genieten van het strand op Praia de Estudantes. Daarnaast vind je er ook een tunnel, die leidt naar Praia da Batata.

tips algarve

Ga je op vakantie naar Portugal en ben je op zoek naar tips? Lees dan onze blog over een reisroute door Portugal.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!