De waanzinnig mooie natuur in Mexico

Door |2021-01-11T16:47:53+01:00december 27th, 2018|Mexico, Midden-Amerika|0 Reacties
  • tips oaxaca

Wat zie je als je aan Mexico denkt? Parelwitte stranden, helderblauw water, veel taco’s en oude mannetjes met sombrero’s. Klopt helemaal! Maar wat veel mensen niet weten is dat Mexico ook waanzinnig mooie natuur heeft. In het minder toeristische deel van het land, in onder andere de staten Oaxaca en Chiapas, vind je de mooiste groene plekjes. Benieuwd? In deze blog vertel ik er meer over. 

Cañón del Sumidero

De Cañon del Sumidero is een kilometerslange kloof in de staat Chiapas. In een boot vaar je tussen de rotswanden door en kijk je je ogen uit. Het is een heel indrukwekkende plek! Onderweg kom je ook nog eens langs aapjes, krokodillen en bijzondere vogels. Je kunt deze tour het beste regelen vanuit San Cristobal de Las Casas of Tuxtla Gutiérrez. Je kunt ook zelf met de auto naar Chiapa de Corzo gaan, waar vandaan de boot vertrekt.

Pueblos Mancamunados

Een van mijn favoriete plekken in Mexico zijn de Pueblos Mancamunados. Dit zijn acht bergdorpjes in de staat Oaxaca waar je het lokale Mexicaanse kunt aanschouwen. Daarnaast is het ook nog eens de uitgewezen plek voor een goede hike en kun je er slapen in een berghutje inclusief open haard. De dorpen hebben samen een ecotoerisme programma ontwikkeld waardoor je eenvoudig de regio kunt ontdekken. Ga in het eerste dorp naar het informatiepunt voor meer details hierover.

Laguna Bacalar

Een iets tropischer natuurverschijnsel is Laguna Bacalar. Het meer wordt ook wel La Laguna de los Siete Colores genoemd, vanwege de zeven tinten blauw en groen dat het heeft. Dit paradijselijke plekje ligt in de staat Quintana Roo en is goed te bereiken vanuit Tulum. Je kunt kayakken op het meer, een zeiltocht maken of gewoon lekker zwemmen. Een must go wat ons betreft!

laguna bacalar

Cenotes

Ook niet te missen in Mexico zijn de vele cenotes. Met name in de staat Yucatan vind je er veel, de één nog mooier dan de ander. Een cenote is een grot met water en een soort ondergrondse rivier. Je vindt op deze plekken dan ook geen bovengrondse rivieren. In de cenotes kun je goed snorkelen of een duik nemen. Het heeft een magische sfeer vanwege de ligging in een grot. Wij vonden de cenotes rondom Valladolid en Tulum erg de moeite waard.

cenotes mexico

Rio Lagartos

Wederom in Yucatan vind je de Rio Lagartos. Dit is een zoutmeer met ongelooflijk roze water gelegen in het Ria Lagartos Biosphere Reserve. Naast het bewonderen van de bijzondere kleur van het water vind je er ook flamingo’s, schildpadden en jaguars. Je kunt deze plek het beste midden op de dag bezoeken omdat de zon dan fel op het water schijnt. Het is het eenvoudigst om met de auto naar deze plek te gaan. Beschik je hier niet over, dan is de bus ook een optie.

 Wat is de mooiste natuur die jij ooit hebt gezien?

Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Over de auteur:

Reizen is wat ik het liefste doe! Of dit nu met de camper, backpack of dichtbij huis is. Op Food & Spots vind je mijn ervaringen en tips. Daarnaast houd ik enorm van eten en werk ik als online voedingsdeskundige. Stuur me een bericht! Het lijkt me leuk je te leren kennen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant