Een van de hoogtepunten van onze reis door Indonesië, was onze boottour met Le Pirate Explorer naar de Komodo eilanden. In vier dagen voeren we langs de meest prachtige plekjes, snorkelden we wat af en werden we ’s ochtends gewekt door dolfijnen. In deze blog neem ik je mee op deze fantastische tour en krijg je een goed beeld van hoe deze er precies uit ziet. Mocht je vragen hebben over het boeken van een tour naar de Komodo eilanden, stel deze dan gerust!

Boottour Komodo eilanden met Le Pirate Explorer

Dag 1.

Rinca Island

Nadat we de waanzinnige boot van Le Pirate hebben bewonderd, varen we naar Rinca Island. Dit is het eiland waar je de komodoveranen kunt zien. We maken een kleine wandeling over het eiland met een gids en zien onderweg de bijzondere dieren. De beet van een komodoveraan kan gevaarlijk zijn dus we blijven op veilige afstand. Alhoewel de gids af en toe behoorlijk dichtbij de dieren gaat staan en grapt dat ze vandaag al gegeten hebben.

komodoveraan

Padar Island

Na het bewonderen van de grootste hagedissen ter wereld is het tijd om Padar Island te bezoeken. Een uur voor zonsondergang beklimmen we de trap naar het hoogste punt. Bezweet komen we boven maar worden we meteen beloond met een waanzinnig mooi uitzicht. Langzaam zien we de zon hier ondergaan en spotten we nog een aantal grote reeën.

Dag 2.

Snorkelen met mantaroggen

De volgende ochtend worden we wakker op het water tijdens zonsopgang. De lucht kleurt in prachtige tinten rood en blauw. Niet veel later verschijnen er dolfijnen naast de boot die ons goedemorgen komen wensen. De dag kan niet veel beter beginnen.

Dag twee staat in het teken van snorkelen. De Komodo eilanden zijn een van de beste plekken op aarde om te snorkelen. Als eerste bezoeken we Pink Beach, een van de zeven roze stranden op de wereld, om hier te snorkelen. De roze kleur van het strand ontstaat door microscopische dieren, foraminiferen, die rood pigment op het koraal produceren. Het koraal vermengd zich met het zand waardoor je een prachtig roze strand krijgt.

le pirate explorer

Na Pink Beach gaan we op zoek naar de bijzondere mantaroggen. In een kleiner bootje varen we op open zee totdat onze gids er eentje spot en we in het water springen. We zwemmen met de mantaroggen mee en bewonderen ze van heel dichtbij. Een magische ervaring!

In de middag gaan we langs een aantal snorkelspots met honderden prachtige gekleurde vissen. Ook stoppen we stiekem bij een plek waar eigenlijk alleen duikers toegestaan zijn. Het water is hier ijskoud maar we weten niet wat we zien, het lijkt wel een aquarium. Tot slot zien we ook nog een groep grote schildpadden en kunnen we het een heel geslaagde snorkeldag noemen.

Na het snorkelen varen we naar een plek om de zonsondergang te bekijken. Deze zonsondergang heeft een speciaal randje. Elke dag vlak nadat de zon onder is vliegen er duizenden vleermuizen van een mangrove eiland naar het vaste land om voedsel te zoeken. De hele lucht is gevuld met vleermuizen en in combinatie met de prachtige kleuren van de lucht is dit een heel bijzondere ervaring. Meer dan een uur kijken we ademloos naar deze gebeurtenis.

komodo eilanden tour

Dag 3.

Le Pirate Island

Op de derde dag is het tijd om naar het privé eiland van Le Pirate te gaan: Le Pirate Island. Dit eiland is alles wat je je voorstelt bij het paradijs! Er staan enkel een aantal open hutjes waar we in slapen, een restaurant, een bar en een paar hangmatten. We slapen één nacht op het eiland en doen niet veel meer dan lezen, luieren, snorkelen en cocktails drinken met onze gezellige groep. Aan het einde van dag 4 varen we weer naar het vaste land en begint het nagenieten van een fantastische trip.

le pirate island

De trip met Le Pirate kan ik je dan ook heel erg aanbevelen. De lange stukken varen op de boot waren op zichzelf al een hele fijne ervaring. We waren vier dagen omringd door natuur, zonder contact met de buitenwereld en dat was heerlijk. Helemaal uitgerust en vol nieuwe indrukken kwamen we terug.

Wil je ook zo’n mooie boottour maken met Le Pirate Explorer? Boek dit dan op tijd want de tours zitten snel vol! De boot vertrekt en eindigt in Labuan Bajo op het eiland Flores. Je kunt de tour boeken voor zowel drie als vier nachten. Wij vonden drie nachten genoeg en hoorden van een andere groep dat de vierde nacht niet per se nog veel toevoegt. Maar mocht je de tijd hebben, dan kan een extra dag natuurlijk geen kwaad. Het is overigens ook mogelijk om een losse nacht op Le Pirate Island te boeken. Daarnaast heeft Le Pirate ook een fijn hotel in het centrum van Labuan Bajo.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!