Iedereen die in Nederland woont is ongetwijfeld wel eens een dag in Amsterdam geweest. De drukke, toeristische binnenstad is echter niet altijd een pretje. Wij komen hier dan ook niet zo vaak en zoeken liever de fijne plekjes aan de rand van de stad op. Deze vind je zowel in Oost, West als Noord. Dat laatste stadsdeel is enorm in opkomst en wij zijn er dan ook steeds vaker te vinden. Daarom delen wij in deze blog graag onze favoriete spots in Amsterdam Noord.

’t Twiske

Een fijne plek om de dag te beginnen is het natuurgebied ’t Twiske. Misschien ben je er wel eens geweest tijdens een festival die ook af en toe in dit gebied wordt georganiseerd. Maar ’t Twiske is bovenal een plek om een flink stuk te wandelen en tot rust te komen. Je bent hier gevoelsmatig kilometers verwijderd van de stad. Ook vind je er strandjes waar je kunt zwemmen en picknicken.

Klaproos

De Klaproos is vrij nieuw maar zal helaas niet lang blijven bestaan. Ga er dus heen nu het nog kan! Bij De Klaproos eet je originele houtovenpizza’s en drink je goede wijn. Deze wijn kun je vervolgens kopen in de kleine wijnzaak van de sommelier. Ook zijn er regelmatig exposities en functioneert het als kantoorruimte voor kleine ondernemers. Een creatieve broedplaats dus!

De Ceuvel

Misschien wel onze grootste favoriet: Cafe De Ceuvel. Het is een prachtige plek aan het water waar je ’s zomers kan aanmeren met je bootje of kunt genieten van een biertje op de stijgers. Naast de fantastische en verantwoorde menukaart, vind je hier regelmatig fijne evenementen op het gebied van duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling. Een plek met een hele fijne sfeer die je als je in Amsterdam Noord bent eigenlijk niet mag missen.

strand amsterdam

IJ-Hallen

De IJ-Hallen kunnen in deze lijst natuurlijk niet onderbrengen. Eén keer per maand kun je hier vintage spullen kopen op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De industriële sfeer van de NDSM-werf is de perfecte setting voor de markt. Scoor hier vrolijke jurkjes of fijne meubels voor in je huis. Tip: huur ook zelf een keer een kraam om jouw oude spullen te verkopen.

Pllek

Vlak naast de locatie van de IJ-hallen vind je Pllek. We schreven al eerder over deze spot want oh wat is het hier fijn. In de zomer zit je hier heerlijk in een van de strandstoelen, uitkijkend over het IJ. Groenten spelen de hoofdrol op de menukaart en bij Pllek houden ze net als wij van mensen, dieren en het milieu. Er is hier ook regelmatig live muziek of een filmvertoning en ook yoga lessen aan het water zijn een optie.

Hangar

Hangar is een net zo fijne plek aan het water waar je kunt eten in een, goh, Hangar. Ze hebben een strandje en een enorm terras maar met slecht weer kun je ook heerlijk zitten bij de grote open haard. Deze plek is naar onze mening iets ‘chiquer’ dan Pllek dus ga hier heen voor een datenight of lunch met familie.

hangar amsterdam

Skatecafe

Het Skatecafe is een unieke plek in de stad. Je kunt hier heel lekker eten, dansen tot in de late uurtjes én skaten. De skatebaan achterin het restaurant geeft een bijzondere sfeer en het personeel is hier onwijs aardig. Wanneer iedereen ’s avonds klaar is met eten, worden de tafels aan de kant geschoven en verandert de ruimte in een club. Een van onze lievelingspots van de stad!

Coba Taqueria

Tot slot een restaurantje waar je als een van de weinige plekken in de stad heel goed Mexicaans kunt eten. Coba Taqueria heeft iedere week een ander menu en ook genoeg vega(n) opties. Om je een idee te geven: ceviche van bloemkool, taco’s met pibil aubergine en huisgemaakte salsa’s. Ze werken het liefst samen met kleine ondernemers van kwaliteitsproducten. Absoluut een goede reden om hier een hapje te gaan eten.

Mocht jij nog een leuke spot in Amsterdam Noord weten, dan horen we het natuurlijk graag!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!