Zodra de temperatuur gaat kelderen en de dagen alsmaar korter worden, kijk ik mijn ogen uit op straat. Stiekem gaat mijn hart namelijk sneller kloppen van alle kerstversiering en feestelijke lichtjes. Vooral de periode waarin horecagelegenheden worden omgetoverd tot ware kerstparadijzen maakt me erg blij. Heb jij zin om de komende dagen ook buiten de deur in kerstsferen te komen? Of heb je juist nog een zetje nodig om in de Christmas mood te raken? Ga dan zeker even langs de volgende adresjes!

Trap en Taco’s bij Roest

Gourmetten op kerstavond? Nee hoor, bij Roest pakken ze het lekker anders aan! Hier zorgen ze vanavond voor bier, taco’s en wat dj’s die gezellige plaatjes draaien. Zo kun je nog eventjes ontsnappen aan alle familieverplichtingen!
24 december, vanaf 17.00 uur

Dineren in het Scheepvaartmuseum

Tijdens Amsterdam Light Festival wordt het Scheepvaartmuseum omgetoverd tot pop-up restaurant. Vanavond is de laatste avond waarop je voor een meergangen-diner aan kunt schuiven aan lange tafels op het magische binnenplein. Ook een gedeelte van het museum is open voor een speciale rondleiding. Kortom, boek snel je plekjes voor een sprookjesachtige avond!
T/m 24 december

Kerstsferen bij Poesiat en Kater

In deze bierbrouwerij staat de kerstboom al dagen te pronken en hangen honderden lampjes aan de balustrade te schitteren. Maar niet alleen de versiering is fijn: tijdens de feestdagen serveren ze een speciaal kerstdiner én op 1 januari kun je terecht voor een all day Berlijnse nieuwjaarsbrunch. Happy holidays! :)

Winter Wonderland in de Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus heeft natuurlijk altijd wat magisch, maar eind december doen ze hier nog een schepje bovenop. Tot en met de eerste week van januari zijn de tuinen ’s avonds extra lang geopend. Denk aan een sfeervol verlichte tuin, een knisperend haardvuur en verwarmende glühwein. Klinkt perfect, toch?
T/m 7 januari, check de website voor de openingstijden

Gluhwein drinken in Café Brecht

In dit Duitse café is het altijd knus, maar rondom de feestdagen wil je hier waarschijnlijk écht niet meer weg. Bestel een heerlijke glühwein en zak lekker onderuit in een van de fijne stoelen. Lang leve de winter! ;)

De Winterparade

Hoe je het ook wendt of keert, de beste manier om in een feestelijke kerststemming te komen, is door over een échte kerstmarkt te struinen. En dat treft, want tot en met 1 januari is de RAI volledig omgetoverd tot winters paradijs voor de Winterparade. Wij gaan zeker een kijkje nemen!
T/m 1 januari

Opwarmen bij de Vergulden Eenhoorn

Bij deze rustgevende stadsboerderij kun je ontsnappen aan de alledaagse Amsterdamse drukte. In de winter kun je heerlijk opwarmen bij hun openhaard. Een fijne plek om te vertoeven!

Wat zijn jou favoriete spots in Amsterdam?