Als echte Nederlanders stappen we in vrijwel iedere stad op de fiets om de buurt te verkennen. Ook tijdens onze stedentrip naar Valencia besloten we fietsen te huren, zodat we deze fietstraditie gestaag voort konden zetten. We combineerden onze fietstocht met een heerlijke stranddag en dat is ons perfect bevallen! Wil jij deze Spaanse stad ook per fiets ontdekken? Check onze fietsroute in Valencia in deze blog!

Fiets huren in Valencia

In Valencia kun je op vrijwel iedere hoek van de straat een fiets huren. Hoe dichter je bij het oude centrum komt, hoe duurder het wordt per 24 uur. Wij huurden onze fiets in de wijk Ruzafa voor 9 euro per dag bij een local. Een andere goede optie voor het huren van een fiets of fietstour is Baja Bikes. Valencia wordt steeds meer bike-proof, maar er zijn nog wel wat wegen waar het fietspad op magische wijze verdwijnt. Vraag daarom naar een plattegrond waar alle fietspaden op staan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Fietsen huren in Valencia

Start van jouw fietstocht in Valencia

Na een fijn ontbijtje kun je jouw fietstocht beginnen in Ruzafa, een gezellige en hippe wijk waar je tal van boetiekjes, restaurants en terrassen vindt. Kortom, een wijk waar ik mezelf wel zie wonen ;) Hier kun je overigens het beste even een rondje lopen voordat je op de fiets stapt, zodat je de wijk op je gemak kunt ontdekken.

Fiets richting Jardín del Turia

Tijd om kilometers te maken! Vanuit Ruzafa fiets je in ongeveer 15 minuten naar Jardín del Turia. Dit is een drooggelegde rivier waar een groot stadspark is gemaakt; een echte groene oase middenin Valencia. Strijk hier neer voor een lekker kopje koffie en geniet van de gemoedelijke gezelligheid.

fietsen valencia

Het moderne Ciutat de las Artes y Sciencias

Aan het einde van het groene stadspark ligt een van de beroemdste bezienswaardigheden van Valencia: de Stad van de Kunst en Wetenschap. De zes imposante, hypermoderne gebouwen die hier staan, móét je gezien hebben tijdens je citytrip naar deze stad. Tussen de gebouwen lopen fietspaden, dus je kunt zonder moeite overal komen.

Eten aan het strand

Fietsend naar het strand

Eén van de fijnste dingen aan deze Spaanse stad is dat het strand op steenworp afstand ligt van het centrum. Oké, misschien niet op steenworp afstand – zonder tussenpauzes is het slechts een halfuurtje fietsen – maar dat is voorbij voor je er erg in hebt. Tip: parkeer je fietsen op de boulevard en ga lunchen bij La más Bonita, een leuk populair tentje aan de boulevard met een heerlijke ontbijt- en lunchkaart. Plof na je lunch lekker neer op het zand voor een luie stranddag.

De terugtocht

Genoeg geluierd aan het strand? Wij kozen ervoor om dezelfde route terug te nemen naar Ruzafa, om daar onze fietsen terug te brengen en om daarna op één van de vele terrasjes te genieten van een welverdiend glas sangria.

Hoe Nederlands het dus ook mag klinken, we raden je aan om sowieso een fiets te huren in Valencia. Je bent veel vrijer om te gaan en staan waar je maar wilt en het is een leuke manier om naar het strand te gaan. Eenmaal aan de kust ben je bovendien veel flexibeler om een goede spot op het strand uit te kiezen. Geniet ervan!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Follow