Onlangs werden wij door Lieke van Travelosophy genomineerd voor een Liebster Award. Een leuk compliment! Deze virtuele award is een blijk van waardering en een manier om nieuwe blogs te ontdekken. Bloggers nomineren elkaar en zo circuleert de award. Wanneer je genomineerd bent, krijg je een aantal vragen en vervolgens nomineer je zelf een aantal blogs die jou zijn opgevallen. Wij kregen een paar leuke vragen voorgeschoteld door Lieke, die zichzelf een flashpacker noemt en al onwijs veel van de wereld heeft gezien. Haar avonturen vat ze samen op haar fijne blog Travelosophy, waar je zeker even een kijkje op kunt nemen. Na de vragen van Lieke nomineren wij onze favorieten.

Waarom zijn jullie begonnen met bloggen?

Wij hebben elkaar ontmoet in Zuid-Amerika toen we allebei een paar maanden aan het reizen waren. Door onze gedeelde liefdes voor schrijven, reizen, lekker eten en fijne horeca bleven we elkaar ook thuis in Amsterdam zien. Omdat we deze fijne dingen in het leven graag met iedereen willen delen, zijn we Food & Spots gestart.

Op welk soort reiziger is jullie website gericht?

Wij zijn van mening dat de wereld te mooi en bijzonder is om binnen je eigen grenzen te blijven. Op Food & Spots hopen we iedereen te inspireren om af en toe buiten je comfort zone te stappen. We richten ons hierbij op backpackers, maar ook op mensen die graag op citytrip gaan of in Nederland fijne spots bezoeken.

Waar ging jullie eerste verre reis naartoe?

Sophie: Mijn eerste reis buiten Europa was naar Australië, meteen heel ver weg! Ik was achttien en ging met drie vriendinnen een half jaar backpacken door Australië, Zuid-Oost Azië en India. Een onvergetelijke reis en heel bijzonder om dat met zijn vieren te doen. We hebben veel avonturen beleefd en veel geleerd!

Kirsten: Toen ik 16 was, ging ik met mijn familie naar de Westkust van Amerika. Vanaf Los Angeles reisden we door Las Vegas, San Francisco, San Diego en de talloze mooie natuurparken. De natuur daar is zo adembenemend mooi! 

Reizen jullie het liefst alleen of samen met iemand anders?

Tot nu toe hebben we altijd met anderen gereisd, zowel met vriendinnen of onze vriendjes als met familie. Op dit moment zit Kirsten voor het eerst alleen in Colombia, waar ze in totaal twee maanden alleen door het land gaat trekken. We zijn benieuwd!

Wat is het mooiste dat jullie op reis hebben meegemaakt?

We hebben zoveel mooie dingen meegemaakt op reis! Onmogelijk om daar een moment uit te kiezen. Op Sophie’s laatste reis naar Sri Lanka was het heel mooi om te zien dat de bevolking daar zo ongelooflijk gastvrij en aardig is. Dit had ze nog nooit in een land gezien. Iedereen lacht naar je, helpt je zonder bijbedoelingen en laat je zo welkom voelen. Heel mooi en bijzonder!

Wat is het vreemdste dat jullie op reis hebben meegemaakt?

In de zomer van 2017 waren we tijdens het Offerfeest in Marokko. Hoewel we altijd openstaan voor andere culturen en het woord ‘vreemd’ wat negatief vinden klinken, kregen we daar toch wel een aardige cultuurshock. Overal op straat lagen geslachte rammen, er stroomde dierenbloed door de straten en de koppen van de geslachte beesten werden op straat geslacht.

Welk land mag volgens jullie echt meer aandacht krijgen?

Deze vraag is een beetje dubbel, want het liefste zeggen we hier volmondig: ‘Bhutan!’. In dit Boeddhistische land mag je alleen met een gids komen. Het lijkt ons zo bijzonder om hiernaartoe te gaan, voordat het ontdekt wordt door alle backpackers en het toerisme hier op gang komt. Dat is dan ook waarom dit antwoord twee kanten heeft: als Bhutan meer aandacht krijgt, komt het misschien teveel onder druk te staan en verliest het zijn authenticiteit.

Welke bestemming is voor jullie het meest bijzonder, bijvoorbeeld omdat jullie er hebben gewoond of gewoon omdat jullie je er thuis voelen?

Colombia! Dit land is onze favoriete bestemming in Zuid-Amerika. De jarenlange strijd heeft nu een rijke geschiedenis opgeleverd. Toeristen worden hartelijk verwelkomd en de lokale bevolking is zo trots dat hun land er steeds meer bovenop klimt. Daarnaast is de Colombiaanse natuur onwijs divers: van woestijn tot bergen en van jungle tot Caribische kust. Een must visit dus!

Waarom is reizen zo belangrijk voor jullie?

Tijdens een verre reis verleg je je eigen grenzen en leer je hoe bijzonder de wereld is. Iedere dag leer je over andere culturen en voor ons vreemde gewoontes. Hierdoor leer je dat niet alleen onze Nederlandse normen en waarden van belang zijn, maar dat andere standpunten minstens net zo waardevol zijn. Kortom, dankzij onze verre reizen is onze horizon verbreed – iets wat we heel waardevol vinden.

Welk buitenlands gerecht maakt jullie gelukkig?

Curry! Uit Thailand, India of Sri Lanka, curry is onze all time favourite. Het liefst lekker pittig en met veel groente. Het gerecht is veelzijdig en in elk land weer anders.

Nominaties

Wij hebben een aantal blogs genomineerd die ons zijn opgevallen en waar we graag meer van zouden willen weten én lezen. De genomineerde blogs zijn:

Travelmuse – Isabelle van Travelmuse heeft een hele mooie website met nog mooiere reisverhalen. Het verlangen naar onbekende situaties is wat haar drijft om de hele wereld over te reizen. Herkenbaar en leuk om te lezen.

Reisyogi – Marleen van Reisyogi schrijft over reizen en yoga, een hele fijne combinatie als je het ons vraagt! Ze inspireert iedereen die van yoga en reizen houdt met haar blogs over yoga-oefeningen, yoga retreats op verre bestemmingen en toffe yogaspots.

My Cup of Care – Justine schrijft op haar blog My Cup of Care over de dingen die haar leven leuk maken. Op dit moment is ze een jaar aan het reizen door onder andere Australië. Het is erg leuk om over haar avonturen daar te lezen.

Billenblootkokosnoot – Jelmer en Laura ontmoetten elkaar in Portugal en reizen nu samen de wereld over. Op de blog vind je verhalen over citytrips, roadtrips en backpackreizen. Fijne inspiratie! 

De volgende dingen zouden we graag van jullie willen weten:
– Wat of wie heeft je geïnspireerd om te gaan reizen?
– Welk land is je het meeste bijgebleven van alle landen waar je bent geweest?
– Wat is je mooiste herinnering aan de reizen die je hebt gemaakt?
– Wat is het meest extreme wat je hebt meegemaakt op één van je reizen?
– Welk type reiziger ben je?
– Wat is je favoriete stad ter wereld?
– Wat is jouw beste reistip?
– Waar gaat je volgende reis naar toe?

Wij zijn benieuwd naar jullie antwoorden op de vragen!