We zijn de afgelopen maand al een paar keer getrakteerd op heerlijk zomerweer en dat vraagt om fijne plekjes in de zon. Nu woon ik zelf naast een park waar het heerlijk is maar hou ik ook enorm van het strand. Het strand van Zandvoort is maar 30 km van Amsterdam maar vaak heel druk en net te ver op de fiets. Om die reden leek het me leuk om jullie te voorzien van de fijnste stranden in de stad. Deze zijn stiekem nog leuker ook!

Hotspots in Amsterdam met een strand

Hotel Buiten

Mijn nieuwe favoriet is Hotel Buiten. Hun slogan is: “Het is hier geen hotel” en het is dan ook geen hotel. Aangezien ik die zin wel ken uit mijn jeugd voelde ik me hier meteen thuis. Hotel Buiten is gelegen naast het strandje bij de Sloterplas. Je kunt er heerlijk chillen op het dakterras in hangstoelen of zitzakken. Neem af en toe een duik en je hebt een heerlijke dag. Het menu is trouwens ook fantastisch dus je kunt er ook goed terecht voor een heerlijke lunch of diner! 

strand amsterdam

DOK

DOK is gelegen bij de Houthavens en de ultieme plek om te chillen. Er worden dan ook regelmatig kleine festivals en feestjes georganiseerd. Je kunt er zonnebaden op het strand of drankjes drinken in de serre. De kaart is klein maar precies wat je nodig hebt met nachos, een broodje hummus of een tosti. Heb je een bootje? Dan kun je hier ook makkelijk aanmeren voor een drankje! Met het uitzicht op het IJ is dit dé plek voor een zwoele zomeravond.

Pllek

Pllek heeft naast een heel fijn strand ook heel veel leuke andere activiteiten. Na een zonnige middag in het zand, kun je naar een expositie of een yoga-lesje volgen. Ook serveren ze onwijs lekker eten, wat ook nog eens biologisch en vaak plantaardig is. In de zomer worden er movie nights georganiseerd op het strand en er zijn ook regelmatig fijne concerten. Je vindt deze spot op het NDSM-terrein, een kwartiertje met de pont vanaf Amsterdam Centraal. 

Roest

Bij Roest kun je eten, drinken, dansen én zonnen. Voor de avonturiers is er een slingertouw waarmee je het water in kunt en ook voor de mensen met een bootje is het makkelijk om aan te meren. Roest is een creatieve vrijplaats in een oude loods. Het is industrieel maar ook reuze gezellig en perfect op een hete zomerdag. Toen ik nog in Oost woonde was deze spot favoriet! 

roest amsterdam

Strand Zuid

Bij Strand Zuid hebben ze een heel fijn stadsstrand met strandstoelen en een groot terras. Het voordeel van Strand Zuid is dat het redelijk centraal gelegen en goed bereikbaar is. Het is een echte hippe Amsterdamse plek in Zuid dus houdt hier rekening mee. Op vrijdag worden er vaak borrels georganiseerd of is er een silent disco. In de winter blijven ze dan ook open en transformeert het van Strand Zuid naar de Zuidpool.

Blijburg

Blijburg zit net buiten de stad waardoor er weinig toeristen komen en het een echte plek is voor Amsterdammers. Het heeft een vrij groot strand en je kunt hier goed zwemmen. Van de bovenstaande spots komt Blijburg het dichtste bij het échte strandgevoel. Je vindt er dan ook een fijn strandwinkeltje met spulletjes uit Bali en er vinden regelmatig festivals plaats. Helaas is dit de laatste zomer dat we kunnen genieten van het strand want de gemeente heeft andere plannen met de locatie (mei 2018). Ga dus nu het nog kan!

De Ceuvel

Tot slot een hotspot die eigenlijk niet aan het strand ligt maar wel aan het water én heel leuk is. In Amsterdam Noord vind je De Ceuvel, een creatieve en duurzame plek die ook nog eens heel gezellig is. Je kunt hier chillen in een hangmat of een duik nemen in het water. Ook het eten is heel goed met lokale producten en kruiden uit eigen tuin. Het is de fietstocht meer dan waard! Aankomende zaterdag (26 mei, 2018) wordt er bij De Ceuvel het Make The World Great Again Festival georganiseerd. Het festival staat in het teken van duurzaamheid en innovatieve ideeën voor een betere wereld.

Wat is jouw favoriete zomerspot in Amsterdam? Laat het ons weten!

 

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!