Wil jij een dagje niet naar kantoor of de studiezalen in? Ik kan enorm genieten van een andere werkomgeving, maar met alle huishoudelijke taken als afleiding is thuiswerken voor mij niet altijd de beste oplossing. Werken in een koffietentje is dan ook een mooie middenweg, maar stiekem kan ik me best ongemakkelijk voelen als ik niet ieder halfuur weer zo’n peperdure koffie bestel (drie (!) euro voor een cappuccino is de normaalste zaak van de wereld hier). Inmiddels heb ik gelukkig wat fijne plekjes ontdekt waar je ongestoord je gang kunt gaan en niet wordt weggekeken door het personeel. In deze vijf koffietentjes in Amsterdam-Oost kun je heerlijk een paar uur vertoeven!

De lekkerste koffie in Amsterdam Oost

De Plantage

Voorheen kende ik De Plantage voornamelijk als luxe restaurant, maar tegenwoordig is het een van mijn favoriete werkspots. Hier kun je ongestoord je laptop openklappen en aan de slag gaan. Lekker weer? Het terras is precies voldoende beschut om op een zonnige dag je laptopscherm gewoon te kunnen lezen. Ook de WiFi is zowel binnen als buiten super snel. Ideaal!

Beter & Leuk

Bio (en dus beter) en gezellig (en dus leuk): aan de Eerste Oosterparkstraat kun je je heerlijk voor het raam in een van de lekkere stoelen nestelen. Hier staan de lekkerste verse theetjes en biologische koffies op de kaart. Honger? Sla dan ook zeker hun gezonde maaltijden niet over!

Volkshotel

Bij deze creatieve broedplaats staan de deuren wagenwijd open voor iedereen die buiten de deur wil werken. Een kleurrijke omgeving, lekker veel licht en voldoende ruimte aan de lange tafels om al je studie- of werkmateriaal uit te stallen. Niet onbelangrijk: ze hebben heerlijke koffie. Wij zijn fan!

Rum Baba

Het zit een beetje verstopt op de Pretoriusstraat, maar dat maakt Rum Baba juist een bijzonder pareltje. Weinig opsmuk, fijne koffie en lekkere taartjes op de kaart. De bediening is ontzettend vriendelijk. Hier kun je zonder zorgen een paar uur rustig aan het werk! 

Hartje Oost

Ha, de Javastraat kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Stal je spullen maar uit, want hier wil je voorlopig niet meer weg! In je pauze hoef je je niet te vervelen, want Hartje Oost is een heus koffieboetiekje met de leukste kleding en accessoires.

Wat is jouw favoriete koffiespot in Amsterdam-Oost?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!