Net als de rest van Nederland zit Amsterdam in een ‘intelligente lockdown’ en is de horeca gesloten. Deze verplichte pauze heeft ondernemers gedwongen om creatief te werk te gaan. Zo heeft de quarantaine-tijd niet alleen gezorgd voor stille straten en lege terrassen, maar ook voor originele oplossingen. Denk aan bijzondere afhaalmenu’s, fijne borrelboxen, hippe snacks en knusse spelletjespakketten. In deze blog hebben we de creatiefste Corona-initiatieven verzameld, waarmee jij jouw avond bankhangen gegarandeerd kunt opfleuren. Wij kunnen maar één ding zeggen: steun deze ondernemers vooral, zodat zij het hoofd boven water kunnen houden en jij er thuis een mooi (en veilig) feestje van kunt maken. 

Bijzonder dineren met luxe afhaaldiners

Een diner van Rijks met #rijksathome

Haal een kunstzinnig diner in huis en bestel een vier- of zesgangenmenu bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. In je eigen keuken hoef je enkel nog een finishing touch te doen, om de kleurrijke gerechten in elkaar te draaien. Ook fijn: op 25 en 26 april kun je een Rijksontbijt bestellen voor een extra feestelijk weekendgevoel. Zo maak je ondanks het thuiswerken toch nog onderscheid tussen de week- en weekenddagen. 

diner bestellen bij choux

Een diner van Choux

Naar eigen zeggen had Choux niet verwacht ooit een afhaalmaaltijd te moeten gaan serveren, maar “nood breekt wet”. En dat is niet mis, want nu kun je thuis ook een echt Choux-diner ervaren. Bij je bestelling zit een QR-code waarmee je toegang krijgt tot een video van de chef. Hierin legt hij precies uit hoe je de gerechten moet klaarmaken en waar de ingrediënten vandaan komen. Aanrader!

De Binnenvisser Box: Binnenvisser bij jou binnen

De knusse wijnbar Binnenvisser zorgt ervoor dat jij ook in deze periode kunt genieten van uitstekende wijnen en heerlijke gerechten. In het ‘Binnenvisser bij jou binnen’-pakket vind je alle ingrediënten voor een geslaagde avond voor twee personen. Check op woensdag het menu voor dat weekend en maak een keuze uit een vega of vis pakket.

Trattoria Graziella

Trattoria Graziella is de trattoria van Hotel L’Europe, waar ze de lekkerste Italiaanse gerechten voor je klaarmaken. Ja, dat betekent romige burrata, smakelijke melanzane en perfecte tiramisu. Graziella biedt een twee- of driegangen menu aan vanaf €19,50 per persoon. Ook verkopen ze losse pasta’s en pastasauzen wanneer je geen behoefte hebt aan een menu, maar wel wilt genieten van hun kookkunsten. 

Diepvriespizza’s van nNea (vegan)

Bij nNea wilden ze liever geen pizza’s gaan bezorgen, omdat dit volgens hen ten koste gaat van de kwaliteit van de pizza. En daar hebben ze natuurlijk wel een beetje gelijk in. Ze kwamen gelukkig met een hele goede oplossing: diepvriespizza’s – maar dan niet zoals die in de vriezer van de supermarkt liggen. nNea belooft dat hun pizza’s, die je thuis afbakt, beter zullen smaken dan de pizza’s uit de tas van de maaltijdbezorger. Wij zijn benieuwd!  

De Flappentap (vegan)

De ouderwetse appelflap, die wordt toch wel een beetje ondergewaardeerd. Want hoe lekker is dit crunchy appelgebak? Femke en Peggy besloten de appelflap weer in de verdiende spotlight te zetten en begonnen de Flappentap. De eerste flappen worden op Willies verjaardag getapt en bezorgd in Amsterdam. Bestel ze dit weekend, zodat jij aanstaande maandag helemaal gebakken zit mét een klassiek Nederlands zoethoudertje. Bovendien zijn ze naar oma’s recept gemaakt, maar dan vegan. Dat willen we!

Thuis borrelen in quarantaine, maar dan anders

Borrelbox van Bar ALT

Dit jaar vieren we Koningsdag niet op de Amsterdamse grachten, maar thuis op de bank. Dat mag en kan leuker, dacht Bar ALT. Daarom ontwikkelden ze een borrelbox om Koningsdag in je eigen paleis door te komen. Aldus Bar ALT: “Stay safe, drink lots of water and good beer”. Voor deze feestelijke dag kun je kiezen uit drie verschillende boxen, met diverse borrelhappen én opties voor oesters en zelfs kaviaar. Klinkt goed, toch?

Oedipus pick-up

Oedipus was van plan om deze zomer een nieuwe vestiging te openen op Badhuisplein, maar de grand opening laat wegens Corona nog even op zich wachten. Toch staan de deuren al op een kier, want je kunt hier vanaf nu iedere week vers bier kopen dat die week zelf pas gebrouwen is. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier terecht van 14u tot 18u voor de lekkerste Amsterdamse speciaalbieren.

Speel thuis-pakket van Mooie Boules

Tot slot een leuke tip voor iedereen die van spelletjes houdt. Dankzij de thuis-speelpakketten van Mooie Boules hoeven jij en je quarantaine-buddies zich niet meer te vervelen. De pakketten bestaan uit vier kaart-, dobbel- of bordspellen en borrelbenodigdheden zoals speciaalbier, hun eigen huiswijnen en een kaasplankje. Ook organiseert Mooie Boules online pubquizzen en wijnproeverijen. Houd deze spelletjes-masters dus goed in de gaten.

Op zoek naar manieren om de quarantaine door te komen? Check onze tips om je tijd binnenshuis goed te benutten.