Een van de mooiste en fijnste plekjes aan de kust van Sri Lanka is Hiriketiya. Althans dat is onze mening. Het plaatsje zit namelijk niet aan de grote weg maar is verscholen in een stukje jungle. Het bevindt zich in een prachtige baai en heeft dan ook goede surfgolven voor beginners. Daarnaast vind je er ook nog eens heel veel leuke hotspots! Ga je op vakantie naar Sri Lanka, dan willen wij je aanraden dit plekje niet over te slaan. 

Tips Hiriketiya

Dot’s Bay Surfhouse

Vlakbij het strand vind je Dot’s Bay Surfhouse. Een hippe plek met goede koffie en westers eten. De prijzen liggen hier dan ook wat hoger dan bij een Sri Lankaans eettentje. Overdag worden er yogalessen gegeven en in het weekend is er live muziek. Ook kun je er overnachten in een van de dorms of privé-kamers.

The Bus

Aan het rechteruiteinde van het strand vind je The Bus. Een grote oude Sri Lankaanse bus die is omgebouwd tot keuken. Hier eet je de lekkerste samosa’s en Kottu Roti. Naast de bus is er op het strand een verhoogd terras gebouwd waar je kunt eten. ’s Avonds zit je hier onder de gezellige lichtjes en stroomt het zeewater onder je door.

tips hiriketiya

Malu Poke

Naast The Bus vind je Malu Poke, dé plek voor een lekkere en gezonde poke bowl. Je kunt de poke bowl zelf samenstellen of eentje kiezen van het menu. De ingrediënten zijn hier heel vers en het is een fijne afwisseling wanneer je even geen zin hebt in Sri Laankse curry. Tijdens ons bezoek was het personeel helaas niet zo vriendelijk, maar dit kan natuurlijk een incident zijn.

Roys koffiebar in Hiriketiya, Sri Lanka

Roys

Ben je de Sri Lankaanse koffie even beu en ben je op zoek naar een écht bakkie pleur? Dan is Roys de plek waar je moet zijn! Dit kleine koffiebarretje was nog maar net geopend toen wij hier waren. De eigenaar is een vrolijke Australiër die de perfecte koffie weet te zetten. Je kunt hier ook terecht voor een lekkere zoete snack en Australian pies.

Salt House

Zin in een zwembad? Ga dan naar het prachtig ingerichte Salt House. Op deze door Australiërs opgerichte plek kun je overnachten, maar mag je ook gebruik maken van het zwembad als je in het café zit. Op het terrein vind je tevens een yogastudio in de open lucht waar elke dag lessen worden gegeven. Salt House is een fijne plek om tot rust te komen.

Verse Collective

Een andere hippe plek is Verse Collective. Dit café/co-working space/surf shop vind je tussen het strand van Hiriketiya en Dickwella. Het is een creatieve plek waar je goed kunt werken maar ook terecht kunt voor een heerlijk ontbijtje of een goede kop koffie. Met uitzicht op het strand zit je hier wel een tijdje goed.

verse collective

Garlic

Tot slot een eettentje waar wij dagelijks kwamen tijdens onze tijd in Hiriketiya. Bij Garlic kun je namelijk zowel lunchen als dineren en is de kwaliteit van het eten constant. Ga voor het rice & curry buffet of bestel een grote seafood platter. De prijs-kwaliteitverhouding is hier ontzettend goed! Het restaurant wordt gerund door een hele lieve familie, waardoor wij ons direct thuis voelden.

Wat is jouw favoriete hotspot in Hiriketiya?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!