Nu de winter volop aan de gang is en we bibberend de straat over gaan leek het me een goed idee jullie te voorzien van wat fijne tips om het warm te krijgen. Gelukkig telt Amsterdam genoeg fijne cafés waar het op koude winterdagen goed toeven is. Omdat je er natuurlijk verzekerd van wil zijn dat het er lekker warm is, heb ik de leukste spots met een open haard geselecteerd. Hier geniet je niet alleen van de gezelligheid en een goed glas rode wijn maar kun je je handen warmen aan een knisperend vuurtje.

Café Zurich

Van buiten ziet Café Zurich er misschien een beetje vreemd uit maar eenmaal binnen is het heerlijk knus en warm. Voor de buurtbewoners van de Baarsjes, zoals ik, is het een hele fijne huiskamer. Je kunt er de hele dag terecht en ik ga hier ook graag heen om op mijn laptop te werken. In het midden kun je rondom het haardvuur zitten met een borrel en voor een goed diner zit je lekker aan het raam.

Hannekes Boom

Je denkt bij deze spot misschien meteen aan de zomer maar ook in de wintermaanden is Hanneke’s Boom heel leuk. De ligging is dichtbij het Centraal Station waardoor het een goede plek is om af te spreken met vrienden die niet in Amsterdam wonen. De plek aan het water blijft betoverend en het haardvuur maakt dat je hier de hele dag wel kunt blijven zitten. Daarnaast organiseren ze hier ook regelmatig gezellige feestjes. Naast het haardvuur een goede reden om hier heen te gaan.

Pacific Parc

Pacific Parc is een goede plek voor een feestje tot in de late uurtjes maar overdag ook zeker de moeite waard. Met name op zondag vind ik het hier top vanwege de gezellige drukte en mix van jonge mensen en gezinnen. Het is er redelijk groot dus er is altijd plek en er hangt een relaxte sfeer. Perfect om lekker te chillen bij de hangende open haard.

Het Badhuis

Het wordt ook wel de huiskamer van Amsterdam-Oost genoemd en is gelegen aan het einde van de Javastraat. Je kunt hier lang buiten zitten want de patio is verwarmd maar mocht dit echt te koud zijn dan kun je bij de open haard opwarmen. Ook hebben ze een fijne leestafel met veel kranten en tijdschriften waar je goed kunt werken.

De Vergulden Eenhoorn

Ook in Amsterdam-Oost zit een van onze favoriete spots in zowel de zomer als winter. Bij de Vergulden Eenhoorn kun je ’s zomers in hun prachtige tuin zitten en is het ’s winters goed toeven op de kussens rondom de open haard.

Pllek

Tot slot een spot die je al vaker voorbij hebt zien komen op Food & Spots: Pllek. Hier hebben ze misschien wel de open haard met het mooiste uitzicht. Turend over het IJ kun je genieten van de fijne menukaart van Pllek, die geheel biologisch en voor 75% vegetarisch is.

Wat is jouw favoriete winter hotspot?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!