De leukste spots in Amsterdam met een open haard

By |2018-08-15T15:22:15+00:00januari 4th, 2018|Amsterdam, Europa|0 Comments
  • open haard amsterdam

Nu de winter volop aan de gang is en we bibberend de straat over gaan leek het me een goed idee jullie te voorzien van wat fijne tips om het warm te krijgen. Gelukkig telt Amsterdam genoeg fijne cafés waar het op koude winterdagen goed toeven is. Omdat je er natuurlijk verzekerd van wil zijn dat het er lekker warm is, heb ik de leukste spots met een open haard geselecteerd. Hier geniet je niet alleen van de gezelligheid en een goed glas rode wijn maar kun je je handen warmen aan een knisperend vuurtje.

Café Zurich

Van buiten ziet Café Zurich er misschien een beetje vreemd uit maar eenmaal binnen is het heerlijk knus en warm. Voor de buurtbewoners van de Baarsjes, zoals ik, is het een hele fijne huiskamer. Je kunt er de hele dag terecht en ik ga hier ook graag heen om op mijn laptop te werken. In het midden kun je rondom het haardvuur zitten met een borrel en voor een goed diner zit je lekker aan het raam.

Hannekes Boom

Je denkt bij deze spot misschien meteen aan de zomer maar ook in de wintermaanden is Hanneke’s Boom heel leuk. De ligging is dichtbij het Centraal Station waardoor het een goede plek is om af te spreken met vrienden die niet in Amsterdam wonen. De plek aan het water blijft betoverend en het haardvuur maakt dat je hier de hele dag wel kunt blijven zitten. Daarnaast organiseren ze hier ook regelmatig gezellige feestjes. Naast het haardvuur een goede reden om hier heen te gaan.

Pacific Parc

Pacific Parc is een goede plek voor een feestje tot in de late uurtjes maar overdag ook zeker de moeite waard. Met name op zondag vind ik het hier top vanwege de gezellige drukte en mix van jonge mensen en gezinnen. Het is er redelijk groot dus er is altijd plek en er hangt een relaxte sfeer. Perfect om lekker te chillen bij de hangende open haard.

Het Badhuis

Het wordt ook wel de huiskamer van Amsterdam-Oost genoemd en is gelegen aan het einde van de Javastraat. Je kunt hier lang buiten zitten want de patio is verwarmd maar mocht dit echt te koud zijn dan kun je bij de open haard opwarmen. Ook hebben ze een fijne leestafel met veel kranten en tijdschriften waar je goed kunt werken.

Blijburg

Weer zo’n zomerse bestemming die ook in de winter meer te bieden heeft dan je denkt. De keuken is er hier op gericht om ervoor te zorgen dat je de hele dag kunt blijven. Van een katerontbijt tot aan een zakenlunch, het kan hier allemaal. Daarnaast maken ze alle gerechten vers en met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Iets waar wij heel blij van worden!

Wat is jouw favoriete winter hotspot?

Leave A Comment