Lokale activiteiten en tips in Merida, Mexico

Door |2021-01-11T16:45:12+01:00april 26th, 2019|Mexico|0 Reacties
  • merida mexico

Naast Vallalodid heeft Yucatan nog een hele leuke stad: Mérida. Een drukke, grote stad waar je een kijkje kunt nemen in het echte Mexico. Waar Valladolid nog enigszins ingesteld is op toeristen, is Mérida dat niet. Het is een wat rauwere stad, bloedheet maar zeker de moeite waard. Wij deden verschillende lokale activiteiten in Mérida die we graag met je delen.

Lokale markt: Lucas de Galvez

Een van de activiteiten die vrijwel nooit op onze lijst ontbreekt is de lokale markt. De Lucas de Galvez markt ligt midden in de stad en is zo chaotisch als een lokale markt hoort te zijn. Koop hier verse groenten en fruit, drink een sapje of eet een vers bereide taco. De inwoners van Mérida doen hier ook kun boodschappen en de prijzen zijn in principe laag. De prijzen voor toeristen liggen soms wat hoger dus wees hier een beetje alert op. 

Lokale dans en muziek

In Mérida vindt bijna elke dag wel een dans- of muziekevenement plaats op een van de pleinen. Wij bezochten er twee, eentje op maandag en donderdag. Op maandag kun je om 21:00 op Plaza Grande kijken naar traditionele dans uit Yucatan, de Vaqueria Night. Het is geen salsa maar eerder een soort stijldans in traditionele kleding. Leuk om een keer te zien!

Op donderdag is er in Parque Santa Lucia vanaf 21:00 de Yucatecan Serenade. Dit is een van de oudste wekelijkse evenementen in de stad. Al 40 jaar lang komen mensen bijeen om met elkaar te dansen op salsamuziek. Verwacht veel gezelligheid en waag een dansje op het plein, iedereen mag namelijk meedoen.

tips merida

La Bici Buta

Aangezien de stad doordeweeks volstaat met verkeer, is er op zondag een autovrije straat. Op de Paseo de Montejo kun je op zondag fietsen zonder auto’s of busjes. De straat is vol met families op fietsen, skates en skateboards.

Eetkraampjes op Plaza Grande

Aansluitend vind er op het Plaza Grande een foodmarkt plaats. De hele dag staat het plein vol met eetstalletjes en pop-up restaurants waar je traditionele Mexicaanse gerechten kunt eten. Wanneer de avond valt, speelt er een band en begint iedereen te dansen. Want dat is nu eenmaal wat ze in Mérida het liefste doen.

Foodhallen: Mercado 60

Ben je toe aan een wat hippere spot na al het streetfood? Ga dan naar Mercado 60. Dit zijn foodhallen waar je de lekkerste gerechten kunt bestellen bij een van de kraampjes. Het is vergelijkbaar met de foodhallen in Amsterdam en Rotterdam. Je vindt hier ook veel locals die met name in het weekend tequila drinken aan de lange tafels. Op sommige dagen speelt er een live band, check voor actuele informatie de website van Mercado 60.

Naar een cantina

Tot slot is het een must om in Mérida een cantina te bezoeken. Dit is een lokaal café waar je bier of cocktails kunt drinken en ondertussen luistert naar live muziek. Wij gingen naar La Negrita en vonden dit absoluut een aanrader!

Heb je vragen over Merida in Mexico? Stel ze dan gerust!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Over de auteur:

Reizen is wat ik het liefste doe! Of dit nu met de camper, backpack of dichtbij huis is. Op Food & Spots vind je mijn ervaringen en tips. Daarnaast houd ik enorm van eten en werk ik als online voedingsdeskundige. Stuur me een bericht! Het lijkt me leuk je te leren kennen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant