Het eiland Lombok ligt naast Bali en ontvangt dan ook steeds meer toeristen. Met name de Gili eilanden zijn populair. Lombok is echter heel anders dan Bali, qua natuur maar ook wat betreft religie en sfeer. Op Lombok is het namelijk een stuk minder groen, daarentegen zijn de stranden prachtig en is het er nog heerlijk rustig. Met name Kuta, aan de zuidkust, vonden wij heel erg de moeite waard. Wanneer je onderstaande foto’s ziet, snap je misschien wel waarom.

De mooiste stranden van de zuidkust liggen met name in de omgeving van Kuta en niet in Kuta zelf. We raden je daarom aan om een scooter te huren, dat is de beste manier om overal te kunnen komen.

Tanjung Aan

Ons favoriete strand was Tanjung Aan, zo’n 5 kilometer vanaf Kuta. Je vindt hier een lang uitgestrekt parelwit strand en een helderblauwe zee. Het is er redelijk rustig maar er zijn genoeg (gratis) bedjes om te chillen en een aantal goede warungs voor een Indonesische lunch. Ook kun je hier goed zwemmen, aangezien de golven niet zo hoog zijn. 

Merese Hill

Wanneer je na een stranddag zin hebt om de zonsondergang te bekijken, kun je het beste naar Merese Hill gaan. Dit is een heuvel vlakbij Tanjung Aan. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de omliggende stranden en kun je genieten van de ondergaande zon. Neem wat drankjes mee naar boven en je zit hier wel goed voor een tijdje!

Selong Belanak

Richting het westen van Kuta vind je het kleine plaatsje Selong Belanak. Dit is eigenlijk nauwelijks een dorp te noemen maar het heeft een heel fijn strand en een paar leuke koffie- en eettentjes. Dit is het ideale strand voor wanneer je wilt leren surfen. De golven zijn heel geschikt voor beginners. Ook vind je er een aantal restaurants met ligbedjes, waar je een paar euro voor moet betalen.

selong belanak tips

Tampah Beach

Tussen Selong Belanak en Kuta in vind je een iets rustiger strand, namelijk Tampah Beach. Het strand ligt in een baai en ziet er heel paradijselijk uit. Ook ruimen ze hier elke dag het strand op en vind je er dus nauwelijks plastic. Dit maakt het strand uiteraard nog aantrekkelijker.

Mawun Beach

Tot slot vind je Mawun Beach aan dezelfde weg als Tampah Beach. Ook hier is het lekker rustig en bevindt het strand zich in een baai. Drink een verse kokosnoot bij één van de warungs en geniet van het fijne uitzicht.

tampah beach

Voor vrijwel alle stranden in de omgeving van Lombok moet je 10.000 roepies betalen voor het parkeren van je scooter.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!