We hebben iets nieuws! In de rubriek ‘Nederlanders in het buitenland’ interviewen wij inspirerende Nederlanders die voor langere tijd in het buitenland wonen. Ze zijn allemaal hun dromen achterna gegaan en hebben een bijzonder verhaal te vertellen. Het leek ons leuk om dit verhaal met jullie te delen zodat je kunt zien hoe het is om in het buitenland te wonen. Lola heeft al in verschillende landen in Europa gewoond en geniet nu van de wereldstad Londen. Lees hier haar verhaal!

Waar ben je naartoe verhuisd en waarom?

In april vorig jaar ben ik naar Londen verhuisd. Sinds mijn zestiende heb ik een ontzettend verlangen om nieuwe steden te ontdekken door er zelf te gaan wonen. Zo heb ik een half jaar in Bordeaux gewoond, vier jaar in Parijs, een jaar in Amsterdam, een half jaar in Brussel en nu bijna een jaar in Londen. Ik heb daar een heel leuk (klein!) appartement in Fulham weten te bemachtigen en een baan als econome voor een consultancybureau.

Hoe ziet een doordeweekse dag voor jou eruit?

Op een doordeweekse dag begin ik met een wandeling met mijn puppy langs de kade van de Theems. Fulham is een ontzettend gezellige buurt dus terwijl de honden met elkaar spelen, klets ik met buurtgenoten. Om negen uur fiets ik naar mijn werk, gelegen vlakbij alle mooie winkels in de wijk Marylebone. Eigenlijk is het een straf om elke dag langs zoveel onbetaalbaar moois te lopen. Eén keer in de week ga ik uit lunchen met een vriendin die vlakbij werkt. Een favoriet is Sourced Market, een deli met heerlijke salades. Aan het einde van de dag ren ik naar huis om zo de werkdag goed achter me te laten.

Mis je Nederland? En zo ja, waarom?

Natuurlijk zijn er momenten dat ik Nederland mis. Afgezien van het feit dat ik het moeilijk vind om mijn familie en vrienden weinig te zien. Wat ik erg mis aan Nederlanders is onze directheid. Engelsen zijn extreem vriendelijk en beleefd maar daardoor soms ook niet oprecht. Ik neem zelf te weinig een blad voor de mond en merk dat ik daarmee soms Engelsen voor het hoofd stoot. Ik hou juist van de Nederlandse eerlijkheid en openheid, waar eigenlijk geen onderwerp off-limits is. Maar het allermeest mis ik natuurlijk de bitterballen!

hotspots londen

Wat waardeer je het meest aan de cultuur van het land waar je nu woont?

Londen is de meest multiculturele stad waar ik ooit heb gewoond. Ik heb tot nu toe nog geen énkel persoon ontmoet die in Londen geboren en getogen is en waarvan ook beide ouders Engels zijn. In Parijs had ik altijd het gevoel een buitenstaander te zijn en dat Parijs alleen van de ‘echte’ Parijzenaren is. Zelfs niet van de Fransen uit andere gedeeltes van het land. Hier in London is dat wel anders. De stad is van niemand en van iedereen. Het is juist daarom dat voor Londenaren de Brexit als zo’n klap kwam. Zij leven namelijk letterlijk met het motto “iedereen is welkom”.

Wat is de ultieme hotspot in jouw woonplaats?

Mijn ultieme hotspot is het Caravan in King’s Cross! Met het industrieel ogende interieur en een verrukkelijke brunch is dit echt de beste plek om in het weekend te zijn. Om op zaterdag of zondag een plekje te bemachtigen moet je helaas zeker wel een maand van te voren reserveren. Maar dat is het wachten meer dan waard.

Welk land staat nog op jouw bucketlist?

Het allerliefst wil ik naar Chili. Naar het meest zuidelijke gedeelte, Patagonië en daar hiken langs de azuurblauwe meren te midden van de gletsjers.

wonen in londen

Ken jij ook een Nederlander in het buitenland met een inspirerend verhaal? Laat het ons weten!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!