Mede dankzij het enthousiasme van mijn vriend en zijn eeuwige gedagdroom over dit land, is de Mexico-gekte er langzaam bij mij ingeslopen. Het verlangen om naar dit gedeelte van Midden-Amerika te gaan, werd alsmaar groter en sinds een aantal jaar staat Mexico op nummer één van ons lijstje met droombestemmingen. En ik mag mezelf gelukkig prijzen! Na ruim twee maanden reizen door Colombia pak ik vandaag namelijk het vliegtuig naar Cancún. Een week later arriveert mijn vriend en dan kan ons Mexicaanse avontuur beginnen!

Het reisschema

We zijn een groot voorstander van rustig reizen en houden er niet van om overhaast alle toeristische highlights te bezoeken. We hebben daarom geen concreet plan: het enige wat we weten, is dat we in ongeveer acht weken van de provincie Yucatán richting Mexico-Stad reizen. In mijn eerste week in Yucatán wil ik graag nog wat Spaanse lessen volgen en yoga beoefenen. Wanneer mijn vriend in Mexico arriveert, gaan we een auto huren in Yucatán. Verder zullen we vooral gebruikmaken van het openbaar vervoer, aangezien dit iets goedkoper is.

Op zoek naar het magische Mexico..

Eerlijk gezegd hebben we allebei nog geen idee wat we van het land kunnen verwachten. Natuurlijk kunnen we niet wachten totdat we onszelf tegoed kunnen doen aan guacamole en burritos, maar qua natuur en cultuur wordt het één grote verrassing. We gaan op zoek naar de meest prachtige gebieden van Mexico en de verborgen pareltjes. Tempels, stranden, yoga-oorden, prachtige steden, cultuur, Mexicaans eten, maar vooral: mooie verrassingen. We kunnen niet wachten!

Ben jij in Mexico geweest en heb je tips voor ons? Laat het ons snel weten!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!