Naast de Haarlemmerdijk is ook de Utrechtsestraat een van onze favoriete straten in Amsterdam. Het is een fijne mix van hippe boetiekjes, unieke winkels en goede restaurants. De Utrechtstestraat begint aan het einde van het Rembrandtplein en loopt helemaal door tot aan het Frederiksplein. Benieuwd welke hotspots deze straat zo leuk maken? Lees dan verder!

De Koffiesalon

Om te beginnen zit mijn favoriete koffiezaak in de Utrechtsestraat. De koffiesalon zit op meerdere plekken in Amsterdam en heeft altijd mijn voorkeur vanwege de goede koffie en bediening. Een plus dus dat deze zaak ook in een van mijn favoriete straten zit.

Concerto

Een van de fijnste zaken om op een middag doorheen te dwalen is Concerto. Deze platenzaak heeft een enorme collectie van vinyl en cd’s. Ook kun je er een koffietje drinken en organiseren ze regelmatig concerten of exposities Een must go als je van muziek houdt.

Bolia

Als je op zoek bent naar nieuwe meubels of interieuritems ga dan even langs bij Bolia. Hier vind je scandinavisch design voor een normale prijs. Persoonlijk vind ik deze stijl heel mooi en is de winkel een fijne plek om inspiratie op te doen. Ga vooral ook de trap af, daar vind je nog een grote ruimte met items.

De Huyschkaemer

Ook voor een goede lunch zit je op de Utrechtstestraat goed. Voor een huiselijke en gezellige sfeer ga je naar De Huyschkaemer. Ze hebben heerlijke broodjes en borrelhappen! Ook zenden ze belangrijke voetbalwedstrijden uit en uit ervaring kan ik je vertellen dat dit een prima plek is om dat hier te kijken.

Geitenwollenwinkel

Ga voor duurzame en vegan mode naar deze winkel. Ondanks de naam heeft deze winkel absoluut geen geitenwollen sokken imago en vind je er de hipste kleding- en interieuritems. Mijn favoriete merk hier is Matt & Natt. Zij maken vegan schoenen en tassen die niet te onderscheiden zijn van echt leer.

Kaaswinkel Tromp

Als je in Amsterdam woont ken je deze zaak ongetwijfeld: kaasboer Tromp. Hier haal je namelijk de lekkerste kaas en kun je ook terecht voor een goed belegd broodje. Met een bezoek aan Tromp heb je een goede reden om ’s avonds te kaasfonduen of een kaasplankje te serveren. 

We Are Labels

Een andere fijne kledingwinkel is We Are Labels. Ook deze winkel vind je op meerdere plekken in Amsterdam. Het fijne aan de locaties in de Utrechtsestraat is dat ze zowel een mannen als vrouwen locatie hebben. Bij We Are Labels word je altijd fijn geholpen en heb je keuze uit verschillende leuke merken.

Ku Kitchen

Tot slot nog twee tips voor leuke restaurants. Voor de sushi liefhebber is Ku Kitchen een goede optie. In dit restaurant en tevens cocktailbar serveren ze de lekkerste Japanse gerechten. Ook voor de vegetariër is er genoeg keus! Dit restaurant is perfect wanneer je zin heb in een avondje uit maar niet te uitgebreid wilt tafelen.

Guts & Glory

Heb je iets te vieren? Of wél zin om uitgebreid te tafelen, dan kan ik je Guts & Glory aanraden. Dit restaurant wisselt eens in de zoveel tijd van een thema waarop het menu is gebaseerd. Zo kwamen de Japanse, Nederlandse en Latijns-Amerikaanse keuken al voorbij maar ook een menu op basis van groente. Kijk dus even op de website voor het actuele thema en laat je vervolgens verrassen!

Kom jij wel eens in de Utrechtstestraat?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!