Een avondje thuis kan heerlijk zijn, maar van maandag- tot donderdagavond bankhangen is wat overdreven. In een stad als Amsterdam kun je namelijk op iedere dag van de week de bloemetjes buiten zetten! We gingen voor jou op jacht en hebben wat originele uitjes in Amsterdam op een rij gezet voor de broodnodige inspiratie. Met deze terugkerende avonden doorbreek jij de wekelijkse sleur!

MAANDAG

Eten wat de pot schaft bij Dwaze Zaken – (6,90 euro)

Bij Dwaze Zaken helpen ze je maar wat graag om de Monday blues te doorbreken. Hier eet je tijdens Maffe Maandag namelijk voor slechts 6,90 euro een avondmaaltijd, vergezeld door live muziek. Wil je weten wat je te wachten staat? Op hun Facebook-pagina kondigen ze wekelijks aan wat de pot schaft en welke band de show steelt.

Filmpje pakken bij De Nieuwe Anita – (3 euro)

Iedere maandagavond om 20.30 uur zetten ze bij De Nieuwe Anita een filmpje aan. Lekker bankhangen dus, maar dan nét even anders. Tijdens hun Cinemanita-avond bevind je je in een ongedwongen, huiselijke sfeer, dus je hoeft niet ver buiten je comfort-zone te treden!

DINSDAG

Taco Tuesday bij Kriterion – (2 euro per taco)

Tuesday Taco Night! Bij één van mijn favoriete filmhuizen, Kriterion, begrijpen ze dat een avondje uit niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Tijdens Taco Tuesday eet je al een taco voor 2 euro per stuk, voor jou bereid door Best Coast Taqueria. En geen zorgen, ze hebben ook een veggie variant. Ben je uitgegeten? Pik dan een filmpje mee; een bioscoopkaartje kost 9,50 euro, voor studenten en CJP-ers kost het slechts 8 euro.

WOENSDAG

Lachen bij Toomler – (8,50 euro)

Zin in vermaak? In Toomler proberen comedians op woensdagavond hun nieuwe materiaal uit. Als testpubliek weet je natuurlijk niet wat je aantreft, maar met een beetje geluk worden je lachspieren getraind. Entree kost 8,50 euro. Vóór de voorstelling kun je ook een hapje mee eten; op woensdag is het namelijk Burger Wednesday. Voor slechts 8 euro extra scoor jij er een (vega) burger bij!

Salsadansen bij de Kroon – (6 euro inclusief 2 drankjes)

Tijd om te swingen! Iedere week organiseert Café de Kroon op woensdag en zondag een gratis Latin avond. Het niveau van de bezoekers ligt redelijk hoog, dus als je nog nooit een poging tot salsa dansen hebt gedaan, zul je je ogen uitkijken. Het publiek is heel divers en iedereen showt zijn beste dansmoves, waardoor je een waar Dirty Dancing gevoel krijgt. Aanrader!

DONDERDAG

Bowlingborrelen bij Knijn – (10,50 euro voor 1 uur bowlen, 1 drankje en bittergarnituur)

Doe je disco outfit maar aan: op donderdagavond is het een groot feest bij Knijn! Vanaf 18 uur kun je een uur lang discobowlen onder het genot van een drankje en wat bittergarnituur. Niet vergeten om je bowlingbaan even te reserveren – da’s wel zo handig.

Ouderwets gymmen bij ApenKooiGym – (vanaf 5 euro)

Tijd voor wat sportiefs! Nee, geen saaie fitness sessie, maar een uur waarin je weer kind kunt zijn. Want wat is er nu leuker dan een avondje ouderwets gymmen? Bij ApenKooiGym kun je iedere dinsdag en donderdag om 19:00 uur en 20:45 uur terecht voor een uurtje slingeren en klimmen. Zet je schaamte gerust opzij, want iedereen is welkom – jong, oud, gevorderd en beginner.
VRIJDAG

Culturele avond bij het Van Gogh Museum – (vanaf 10 euro)

Musea suf? Nope! Iedere vrijdagavond is het Van Gogh Museum tot 22 uur geopend. Vanaf 19 uur gaat de muziek aan, worden er cocktails geserveerd en zijn er gratis rondleidingen. Bovendien wordt er 1 keer in de maand Vincent op Vrijdag georganiseerd, waarbij het museum unieke samenwerkingen aangaat met creatievelingen uit Amsterdam. Die standaard vrijmibo op kantoor kun je dus met een gerust hart overslaan. ;)

Good old Vrijmibo

En tot slot kan de oude vertrouwde vrijdagmiddagborrel niet in dit lijstje ontbreken. Voor de afwisseling wél zo leuk om je weekafsluiting te vieren op een locatie waar je niet vaak komt. Iedere vrijdag kun je vanaf 17 uur terecht bij Pllek om stoom af te blazen (gratis) en kun je met je voetjes van de vloer bij Edelwise.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!