Dankzij het diverse landschap leent Portugal zich uitstekend voor een rondreis. Het land heeft prachtige steden, een ruige westkust met perfecte surfcondities en adembenemende stranden in het zuiden. Daarnaast liggen de prijzen redelijk laag én sta je al na enkele uren vliegen op Portugese grond. Kortom, een vakantie in Portugal is een echte aanrader! In deze blog heb ik onze route uitgewerkt, als inspiratie voor jouw reisroute door Portugal!

Reisroute_portugal_tweeweken

Reisroute_portugal_tweeweken

Dag 1-3: Lissabon

We vlogen vanaf Amsterdam en parkeerden de auto op Schiphol Airport parking. Een paar uur later kwamen we aan in Lissabon, een stad die bekend staat om haar heuvelachtige straten en authentieke Portugese bouwstijl. Zoals je al kon lezen in onze blog met tips voor een paar perfecte dagen in Lissabon, zijn we groot fan van deze stad. Het heeft ontzettend veel te bieden: goede restaurants, hippe hotspots, een nabijgelegen strand en prachtige architectuur. Geloof ons, een bezoek aan Lissabon mag niet ontbreken tijdens een rondreis door Portugal!

Reisroute_portugal_tweeweken

Dag 4-5: Peniche

Na onze fijne eerste dagen in Lissabon stapten we in de trein naar Peniche, een dorpje aan de westkust. Vooral voor (beginnende) surfers is dit een fijne plek om te verblijven. Wanneer je genoeg gesurfd hebt, huur dan zeker een mountainbike om het schiereiland waar Peniche op ligt per fiets te verkennen.

Reisroute_portugal_tweeweken

Reisroute_portugal_tweeweken

Dag 5-8: Porto

Na wat sportieve dagen aan de kust was het tijd voor onze volgende stop: Porto! Deze prachtige oude hoofdstad is geen grote stad. Mocht je dus in tijdnood zijn, dan is een verblijf van twee nachten ook voldoende. Dwars door de stad loopt de rivier Douro, waarover een mooie oude brug loopt die ontworpen is door een leerling van Gustave Eiffel. Aan de ene kant van de Douro ligt het oude centrum van de stad, aan de andere kant van het water zijn alle porthuizen te vinden. Ga bij een van deze porthuizen zeker een portproeverij en -rondleiding doen!

rondreis_portugal_algarve

Dag 9-13: Lagos

Na een aantal actieve surfdagen en twee citytrips waren wij toe aan wat ontspanning. Hiervoor hadden we vijf stranddagen ingepland in het zuiden van Portugal, bij de stad Lagos in de Algarve. De route van Porto naar Lagos duurt per trein zo’n 8 uur, dus houd hier rekening mee in je reisplanning. Deze lange rit is het gelukkig meer dan waard. In het zuiden van Portugal is het namelijk heerlijk warm en er liggen prachtige stranden met felgekleurde oranje rotsen. De Algarve heeft misschien wel de mooiste kustlijn die ik ooit heb gezien!

Reisroute_portugal_tweeweken

Reisroute_portugal_tweeweken

Dag 14-15: Lissabon

Aangezien we een retourvlucht hadden geboekt, pakten we nog eenmaal de trein terug naar Lissabon. Deze terugreis duurde slechts 4 uurtjes. Om onze laatste avond rustig af te sluiten, vertrokken we op tijd vanuit Lagos richting Lissabon en gingen we daar nog lekker uiteten.

Tips voor vertrek naar Portugal 

– Wij kozen ervoor om de afstanden per trein af te leggen. Hiervoor kochten we een treinkaartje bij de Treinreiswinkel, waar je goedkope deals kunt sluiten voor het maken van treinreizen in het buitenland.
– Een auto huren geeft je nog meer vrijheid. Rijden in Portugal is prima te doen.
– In totaal zijn we 16 dagen weggeweest, iets langer dan twee weken dus. Dit is zeer aan te raden in verband met de reisdagen. Zo heb je meer dan genoeg tijd om Portugal te verkennen!

Staat een rondreis door Portugal ook bij jou op de planning en heb je nog vragen? Laat het ons weten!