Wat te doen in San Cristobal de las Casas? 7 tips

Door |2021-01-11T16:56:56+01:00december 7th, 2018|Mexico|0 Reacties
  • tips san cristobal

Een van de leukste plekken waar ik tijdens mijn reis door Mexico ben geweest is San Cristobal de las Casas. Tussen de bergen van Chiapas ligt dit kleine stadje waar je het lokale leven van dichtbij ziet maar ook veel backpackers kunt vinden. De natuur in de omgeving is prachtig en je kunt er heerlijk eten en koffie drinken. In deze blog vind je dan ook een lijstje met tips, activiteiten en leuke hotspots in San Cristobal.

Free walking tour

Op de eerste dag is het leuk om de stad te verkennen door middel van de free walking tour. Deze tour is niet overal even leuk maar in San Cristobal absoluut een aanrader! Een jonge local laat je de leukste plekken van de stad zien waar je anders niet zou komen. Zo ga je naar een psychonautic huis met een waanzinnig uitzicht over de stad, vertelt de tourguide over de zapatistas (een revolutionaire beweging in Chiapas) en ga je koffie, chocola en pox proeven. Die laatste is een drankje dat lijkt op tequila en o.a. wordt gemixt met chocola! 

free tour san cristobal

Lokale markt

Bij ons altijd favoriet is de lokale markt. Ook in San Cristobal is deze lekker chaotisch en kijk je je ogen uit. Er zijn twee grote markten waarvan de ene meer is gericht op toeristen en de andere op locals. Ik raad je aan om naar die laatste te gaan. Koop hier je groente en fruit voor een lekkere maaltijd of haal een heerlijk vers geperst sapje.

Kukulpan

Voor een goed ontbijt kun je terecht bij Kukulpan, een koffiezaakje waar ook veel locals komen en de keuze uit lekkere broodjes enorm is! Ze serveren ook nog eens hele goede koffie (ook met plantaardige melk) en hebben een fijn terras. Met de free walking tour is dit dan ook de plek waar je een gratis koffietje krijgt om te proeven.

hotspots san cristobal

La Vina de Bacco

Voor een goede borrel is La Vina de Bacco de place to be. Geloof me als ik zeg dat je deze plek meerdere keren zal bezoeken. Je drinkt er namelijk wijn voor een euro die helemaal niet verkeerd smaakt en je krijgt daar ook nog eens gratis popcorn en bruschetta bij. ’s Avonds zit het hier gezellig vol en luister je ondertussen naar live muziek.

Latino’s Club

Zin om daarna uit te gaan? Dat kan in San Cristobal ook heel goed! Een van de bekendste uitgaansgelegenheden is de Latino’s Club. Hier komen de locals heen om salsa te dansen en is daarnaast een gezellige ontmoetingsplaats voor backpackers.

Cañón del Sumidero

De omgeving rondom San Cristobal is prachtig en heel groen. Ik raad je aan om naar de Cañón del Sumidero te gaan. Tijdens een boottocht van ongeveer twee uur vaar je tussen de hoge bergen door en zie je onder andere krokodillen, apen en bijzondere vogels. Daarna is er ook nog de mogelijkheid om naar een uitzichtpunt te rijden waar je de canyon van bovenaf kunt bekijken.
 canon del sumidero

San Juan de Chamule

Tot slot is het leuk om het dorpje San Juan de Chamule een paar kilometer verderop te bezoeken. Dit wordt ook wel het heksenstadje genoemd omdat je hier in de kerk een aantal bijzondere rituelen kunt bijwonen. De kerk is verlicht met ontelbaar veel kaarsjes en er heerst een unieke sfeer in het dorp.

Mocht je vragen hebben over San Cristobal of nog meer tips willen, laat het ons dan weten!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!


Is reizen in Mexico gevaarlijk?2021-01-11T16:41:55+01:00

Wij hebben ons tijdens onze reis door Mexico niet onveilig gevoeld. Reizen in Mexico hoeft daarom wat ons betreft niet gevaarlijk te zijn. Lees je van tevoren goed in over de regio’s waar je niet moet komen vanwege de hoge criminaliteit. Gebruik daarnaast je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Mexico is een fantastisch land waar je een ontzettend mooie reis kunt maken.

Over de auteur:

Reizen is wat ik het liefste doe! Of dit nu met de camper, backpack of dichtbij huis is. Op Food & Spots vind je mijn ervaringen en tips. Daarnaast houd ik enorm van eten en werk ik als online voedingsdeskundige. Stuur me een bericht! Het lijkt me leuk je te leren kennen.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant