Met dit zonnige weer vind ik het heerlijk om te wandelen. Een klein rondje door het park, maar ook een lange wandeling door de stad. Aangezien ik al een ruime tijd in Amsterdam West woon, heb ik in dit stadsdeel al een aantal mooie wandelroutes ontdekt. Ik blijf nieuwe buurten en pleinen tegenkomen. Heb jij inspiratie nodig voor je wandeling? Of ken je dit deel van Amsterdam nog niet zo goed? Lees dan vooral verder en geniet van het mooie Amsterdam West! De horeca-tips zijn uiteraard bedoeld voor de tijd waarin het weer is toegestaan om de horeca te bezoeken.

Stadswandeling Amsterdam West

De Sloterplas

Net buiten de ring ligt de Sloterplas. ’s Zomers kun je hier heerlijk in zwemmen, er is zelfs een klein stukje strand. Maar het is ook een fijn gebied om te wandelen. Je kunt een rondje om de plas heen lopen of bijvoorbeeld, afhankelijk waar je vandaan komt, naar Hotel Buiten wandelen en weer terug. Dit is een buurtrestaurant met goed eten en een fijn terras.

Het Rembrandtpark

Vanaf de Sloterplas loop je zo het Rembrandtpark in. Misschien wel mijn favoriete park in Amsterdam! Het is een groot park waardoor er altijd wel ergens een rustig plekje is om te picknicken of een boek te lezen. Ook is het heel geschikt voor een lange wandelroute. Loop je richting het centrum, dan kun je koffie drinken bij de Huiskamer van Rembrandt. De naam zegt het al, een huiselijk café aan de rand van het park.

De Baarsjes

Vanuit het Rembrandtpark loop je de Baarsjes in, een mooie buurt die de afgelopen jaren populair is geworden onder twintigers en dertigers. Ons favoriete buurtrestaurant is Café Cook, ga hier dan ook zeker even langs om te borrelen of een kop koffie te drinken. Loop vanaf Café Cook via de Admiralengracht richting de Postjesweg, dit is een mooie en rustige route langs het water.

Ten Kate Markt

Ga eenmaal op de Postjesweg naar links en loop door tot aan de Ten Kate Markt. Met name op zaterdag is het hier heel gezellig en vind je er naast de vaste marktkramen verschillende exotische eetkraampjes. Zo haal je er Colombiaanse arepas, Libanese mezzes en Braziliaanse pão de queijo. 

De Jordaan

Mocht je nog zin hebben om verder te lopen of ben je de route halverwege begonnen, dan raad ik je aan om door te lopen naar de Jordaan. Deze buurt met de romantische grachten, mooie doorkijkjes en kleine winkels, kroegen en restaurants verveelt nooit. Drink een borrel op het terras van Cafe Thijssen, eet een ijsje bij Monte Pelmo of breng een bezoek aan de Noordermarkt.

Staatsliedenbuurt/Westergasterrein

Tot slot nog een ander deel in Amsterdam-West wat iets verderop ligt, maar wel zeker de moeite waard is om doorheen te wandelen: de Staatsliedenbuurt en het Westergasterrein. Hier vind je onder andere museum Het Schip, dat is gewijd aan de Amsterdamse School stijl. Elk uur is er een rondleiding door het gebouw. Daarna loop je zo het Westerpark in en het Westergasterrein op. Breng een bezoekje aan de Tony’s Chocolonely winkel, neem een kijkje in de winkel van het Conscious Hotel of drink een biertje bij Brouwerij Troost.

Meer kilometers maken in Amsterdam? Maak een wandeling in Amsterdam-Oost of loop van Amsterdam-Oost naar -Noord

 

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!