Oh oh, Valencia! De stad waar je door eeuwenoude straten dwaalt, op ieder moment van de dag een duik kunt nemen in de zee en tot rust komt op één van de talloze gezellige terrasjes. Valencia wordt ook wel gezien als het kleine zusje van Barcelona: minder groot, minder druk, maar minstens net zo Spaans. Kortom, Valencia is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Hier heb ik mijn tips voor Valencia op digitaal papier gezet, zodat jij optimaal kunt genieten van deze mooie stad!

oude centrum valencia

Bewonder de oude stad

Het historische centrum van Valencia is dé plek waar je de authentieke Spaanse sfeer kunt proeven. Dwaal door deze oudste wijken van de stad en ontdek gezellige pleintjes die met elkaar verbonden worden door eeuwenoude smalle straatjes. Plaza de la Virgin en de Plaza de la Reina mag je zeker niet overslaan!

Mercado Valencia

Mercado Central

Waar ik ook heenga, de centrale markt is en blijft mijn favoriete plek. Zo ook in Valencia. Deze grote overdekte markthal is dankzij de indrukwekkende architectuur zeker een bezoek waard. Hier scoor je heerlijk vers fruit en andere lokale delicatessen!

kathedraal valencia

Toren Centrum valencia

Beklim de toren van de kathedraal: El Micalet

In het oude gedeelte van Valencia staat de kathedraal, die ook van buitenaf al een plaatje is. Via de kathedraal kun je de aangrenzende klokkentoren op gaan. Dit is een flinke klim van 207 treden, maar je krijgt er wél een mooi uitzicht over de stad voor terug.

Proef de lekkerste paella

Valencia is de stad van de paella. Het gerecht komt hier oorspronkelijk vandaan en daar zijn de Valencianen merkbaar trots op. En terecht! Op veel plekken wordt paella in alle denkbare soorten en maten geserveerd. Zin in een bordje Spaanse paella? Veel mensen raden La Pepica aan, een restaurant aan het strand. Zelf ben ik helemaal weg van Masusa: dit is een fantastisch tapas én paella restaurant in Ruzafa.

Fietsen huren in Valencia

Fietsen huren in Valencia

Uitgewandeld? Stap dan op de fiets! Hoewel niet alle wegen een fietspad hebben, is Valencia best fietsvriendelijk. Op de fiets ben je bovendien in maximaal 30 minuten op het strand. Een fiets huur je eenvoudig en goedkoop via Baja Bikes. Tip: vraag om een plattegrond waar de fietspaden op staan, dan kun je zo veilig mogelijk op pad ;)

Fiets of wandel door het Turia Park

Vanaf het noorden van het historische centrum tot vlak bij de kust loopt een stadspark door Valencia: Jardín del Turia. Deze groene oase is aangelegd in de bedding van een drooggelegde rivier en het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan alle indrukken van de stad. Ook leuk om doorheen te fietsen als je de zee gaat opzoeken!

Tips voor stedentrip Ciutat Artes

Het moderne Ciutat de las Artes y Ciencias

Als je richting het strand fietst, kom je ongetwijfeld langs Ciutat de las Artes y Ciencias. Dit hypermoderne gedeelte is één van de bekendste plekken van Valencia. Veel van de surrealistische witte gebouwen zijn musea waar je films en tentoonstellingen kunt zien. Wij besloten alle gebouwen van buitenaf te bewonderen.

Verken de hippe wijk Ruzafa

Wij sliepen in Ruzafa, een hippe buurt in Valencia waar je talloze boetiekjes, koffiezaken, restaurants, terrasjes en markten vindt. In heel Ruzafa hangt een gezellige sfeer en rond zonsondergang wordt het gezellig druk op straat. Stiekem droom ik van een knus appartementje in dit gedeelte van Valencia!

Als groot fan van Spanje, de cultuur, de taal en het eten was ook Valencia weer één groot feestje. Ik weet zeker dat ik hier nog eens terugkom, want er is genoeg te doen in deze fijne stad. En ieder bezoek aan Spanje wordt mijn verlangen om hier een tijdje te wonen weer aangewakkerd. One day…

Ga jij binnenkort naar Valencia? Dan horen we graag wat je van deze stad vond!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!