Barcelona, de stad van Gaudí, strand, tapas en sangria. In feite is de stad een verzameling oude dorpen die aan elkaar verbonden zijn door groots opgezette straten. Op deze brede avenues krijg je het gevoel in New York te zijn, terwijl je je in de oude gedeeltes in Mediterraanse sferen waant. Zo ook in Gracia in Barcelona, een van mijn favoriete wijken in de stad. Dit dorpje grenzend aan Barcelona hoort sinds de 19e eeuw officieel bij de stad. Door de vele pleintjes en de gezellige straten hangt er in deze wijk nog steeds een dorpse sfeer. Wij hebben er uren rondgestruind en zijn er meerdere keren teruggegaan. In deze blog beschrijf ik een perfecte dag in deze perfecte wijk! Enjoy!

Maak een ochtendwandeling in Parque Güell

Aan de rand van dit mooie stuk Barcelona vind je een van de grootste trekpleisters van de stad: Parque Güell. Hoe vaak je ook in Barcelona bent geweest, het park blijft een bezoekje waard. Je kunt een groot gedeelte namelijk ook gratis bezoeken en de vele trappen beklimmen met een prachtig uitzicht over het uitgestrekte Barcelona als beloning.

Architectuur en sightseeing in Gracia

Wanneer je bergafwaarts richting het oude gedeelte van Gracia loopt en richting metrostation Lesseps gaat, kom je langs diverse mooie gebouwen. Op het nabijgelegen plein Placa de Lesseps staat een prachtig modernistisch gebouw, genaamd Cases Ramos, gebouwd door de architect Jaume Torres i Grau. Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar Casa Vicens, een van de oudste huizen van Gaudí. Sinds een aantal jaar is dit huis open voor bezoekers, maar ook van buitenaf is dit gebouw het ommetje waard.

Lunch op een plein in de zon

Vanaf Casa Vicens loop je richting Placa del Sol, een van de leukste pleinen in het oude gedeelte van Gracia. Hier verandert het straatbeeld en proef je de sfeer van het gezellige dorpje – precies de sfeer die dit deel van de stad zo bijzonder maakt. Placa del Sol leent zich perfect voor een welverdiende lunch na de stevige ochtendwandeling. Nabucco Tiramisu is een van de beroemde tentjes waar je een heerlijke lunch of brunch en een perfecte kop koffie kunt scoren op het terras in de zon!

ParfumLabGraciaBarcelona

Winkelen op Carrer Torrejilos

In Gràcia vind je talloze boetiekjes en speciaalzaken, waar je uren rond kunt neuzen. Begeef je na de lunch richting Carrer de Torrijos en Carrer de la Perla, waar je de leukste boetiekjes en speciaalzaakjes vindt. Een van mijn favoriete winkels is Labperfum, waar ze de duurste merkparfums exact weten na te maken. Stap er binnen en vraag naar je favoriete parfum, grote kans dat ze hem hebben! Je betaalt slechts 10 euro voor 50 ml en het blijft nog goed zitten ook.

Gracia Barcelona

Borrelen in de Spaanse barretjes

Een van de dingen die je misschien nog wel het beste kunt doen in Gràcia is – hoe kan het anders – borrelen. Ik kan je vertellen dat het nog lastig kiezen is uit de talloze Spaanse bodega’s, hippe kroegen en gezellige terrasjes. Mijn favoriet was Can Tresó, een ontzettend leuk tentje met overheerlijke wijnen.

De wereldse restaurants in Gracia

In de straten van Gracia vind je restaurants met eten van over de hele wereld. Wij aten een heerlijk broodje falafel en köfte bij Musta Shawarma, hebben bij een van de lekkerste vegetarische Indiase restaurants in Barcelona gegeten, genaamd Veg World Indian Restaurant en aten Syrisch bij restaurant Amrit, waar ze verrassend lekkere baba ganoush en muhammara hebben. Meer zin in Spaanse tapas? Dan hebben Can Tresó en Pepa Tomate ook een heerlijke diner- en tapaskaart!