Zowel Kirsten als ikzelf werken als freelancer en kunnen hierdoor ons werk combineren met hetgeen wat we het liefste doen: reizen. Klinkt ideaal en dat is het meestal ook, maar het gaat niet vanzelf. Goede Wi-Fi is soms ver te zoeken, net als een fijne werkplek of genoeg discipline. Wil jij ook graag reizen en werken combineren? In deze blog vind je onze tips en vertellen wij hoe je dit zo makkelijk mogelijk kunt doen.

Koop een kleine/lichte laptop

Hoe minder spullen je meeneemt op reis, hoe beter. Onze ervaring is dat je al snel teveel meeneemt. Onderweg is het echter fijn om een zo licht mogelijke tas te hebben. Koop daarom een kleine en/of lichte laptop met een stevige laptophoes ter bescherming. Wij hebben beide een MacBook Air en dat werkt prima op reis.

Accommodatie met Wi-Fi

Reis je naar een land waar je van weet dat de Wi-Fi op openbare plekken niet al te best is? Zorg dan dat je een accommodatie vindt die dit wel heeft. Zo geven gasten via Booking.com vaak een cijfer voor de Wi-Fi en kun je ook op AirBnB meestal wel iets vinden over de kwaliteit van de verbinding. Zonder WiFi geen werk, dus maak dit tot een van je prioriteiten.

Koop een slotje

Wanneer je reizen en werken gaat combineren is je laptop je grootste bezit. Het voelt daarom soms niet goed om deze zomaar achter te laten in je kamer, wanneer je erop uit wilt gaan. Het komt helaas wel eens voor dat er spullen worden gestolen uit hostels of hotels. Zorg daarom dat je beschikt over een goed slotje waarmee je jouw laptop veilig kunt opbergen in een kluis. De meeste hostels en hotels stellen kluisjes beschikbaar.

Maak gebruik van Dropbox

Een aanvulling op het vorige punt: maak gebruik van Dropbox om al je bestanden veilig te stellen. Mocht je laptop dan toch gestolen worden, dan weet je in ieder geval zeker dat de bestanden waar je zo hard aan hebt gewerkt niet verdwenen zijn.

Blijf langer op één plek

Anders dan wanneer je enkel gaat reizen, is het als je ook gaat werken fijn om wat langer op één plek te blijven. Neem de tijd en probeer niet teveel te plannen, zodat je niet in de knoop komt met je werkzaamheden. Door een paar weken op een fijne plek te blijven, kun je een soort werkritme creëren. Een ander voordeel hiervan is dat je de plek en het land echt goed leert kennen.

Lokale simkaart/Skype

Moet je veel bellen voor je werk? Dan raden wij je aan om een lokale simkaart te kopen. Hiermee is bellen een stuk goedkoper. Zelf hoeven wij niet heel veel te bellen maar als we dit doen, maken we meestal gebruik van Skype. Ook een prima manier om gratis contact te onderhouden met klanten.

Zou jij reizen en werken willen combineren?

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!