Waar je voor de hippe eettentjes en feestjes op Bali in Canggu moet zijn, ga je naar Uluwatu voor de mooiste stranden en een meer laid back sfeer. In dit zuidelijke puntje van Bali vind je geen massatoerisme maar wel veel surfers die hier de hoge golven trotseren. Ook is er in Uluwatu geen gebrek aan leuke hotspots en is het als digital nomad een geschikte plek om te verblijven.

Stranden

Dreamland Beach

Een van de breedste stranden van Uluwatu is Dreamland Beach. Het strand ligt tegen een hoge klif aan en heeft prachtig wit zand. De golven zijn redelijk hoog maar je kunt hier wel veilig zwemmen. Dreamland Beach is met name heel geschikt om een dagje te luieren. Je kunt er ook surfen maar daarvoor zou ik eerder een ander strand aanraden.

Padang Padang Beach

Padang Padang Beach is bijvoorbeeld een heel geschikt strand om te gaan surfen. Het kan hier wel druk zijn aangezien het strand klein is, maar dit is niet voor niks. Dit paradijselijke strandje ligt op een prachtige plek tussen de kliffen. Surfboards en parasols kun je huren op het strand zelf.

Bingin Beach

Een wat rustiger strand om naar toe te gaan is Bingin Beach. Dit strand bereik je door een steile trap af te dalen vanaf een klif. Je komt dan uit tussen huizen en restaurants, waar ondertussen een prachtig uitzicht op de zee verschijnt. Duik de zee in om te surfen of geniet van een goede lunch bij Kelly’s Warung.

Uluwatu Beach

Uluwatu Beach is een van de bekendste stranden van het gebied maar ondanks dat hangt er een laidback sfeer. Via een aantal trappen kom je op verschillende plateaus, waar je gezellige restaurantjes vindt. Eenmaal beneden kom je bij het strand, wat gedeeltelijk gelegen is in een grot. Wanneer het eb is kun je hier je handdoek neerleggen, bij vloed is het vooral ideaal om te gaan surfen.

uluwatu beach

Green Bowl Beach

Tot slot een wat onbekender strandje: Green Bowl Beach. Dit strand is heel puur en rustig. Na het afdalen van een lange trap kom je uit bij een kleine strook zand. Let even goed op wanneer het eb en vloed is, want bij vloed is het strand heel smal. Je vindt hier geen parasols maar wel twee grotten waar je in kunt zitten voor de nodige schaduw. Neem voldoende water mee, want de klim omhoog in de volle zon is niet niks.

Hotspots

The place with no name

Gelegen aan het centrale straatje van Uluwatu vind je The place with no name. Deze hotspot is leuk ingericht en heeft zijn eigen yoghurtbar. Hier kun je kiezen voor (plantaardige) yoghurt of melk en vervolgens je eigen toppings pakken. De koffie is hier ook heerlijk en mocht je behoefte hebben om even af te koelen: binnen is er airconditioning.

The Mango Tree

Tegenover The place with no name vind je The Mango Tree. Waar bovenstaande hotspot met name leuk is voor ontbijt en lunch, is The Mango Tree ook ’s avonds heel gezellig! Je eet hier goede salades en Mexicaanse gerechten. Ook is er elke avond live muziek en blijf je hier zo een paar uurtjes hangen.

Bukit Cafe

Bij Bukit Cafe vind je heerlijke koffie’s en sapjes. Ook is dit een fijne plek om een paar uurtjes te werken. Daarnaast serveren ze originele en gezonde ontbijt- en lunchgerechten. Voor Balinese begrippen liggen de prijzen hier wel wat hoger. Je krijgt echter wel waar voor je geld.

Warung Heboh

Op zoek naar lokaal eten tussen alle hippe hotspots? Warung Heboh heeft elke middag en avond een heerlijk en vers buffet. Voor een paar euro kun je jouw bord vol scheppen en genieten van sajoer lodeh, tempé blado en tumis terong.

Suka Espresso

Bij Suka Espresso vind je wat mij betreft de beste koffie van Uluwatu. Ook zijn de ontbijt- en lunchgerechten hier van heel hoge kwaliteit! De tent zit dan ook stampvol en is erg populair bij surfers.

Kelly’s Warung

Kelly’s Warung vind je bij Bingin Beach, iets buiten het centrum van Uluwatu. Gelegen aan het strand met uitzicht op de surfers, is dit een heerlijk plek om een paar uurtjes te chillen. Je vindt veel vegetarische opties op het menu, een plus!

kellys warung

Slapen

Wij verbleven in Uluwatu bij:
The Bali Boarding House: ruime kamers met koelkast, mooi aangelegde tuin, grote keuken, iets uit het centrum maar met een scooter is dat geen probleem.
Living Well Inn: prima kamers met balkon, zwembad, restaurant bij accommodatie, in het centrum.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!