De Cilento is een nog relatief onontdekte regio in Zuid-Italië. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, ongerepte natuur en vooral heerlijke eten. Ik mocht ruim een maand van de regio genieten en heb tijdens die periode een aantal fijne plekjes verzameld. In deze blog deel ik ze met je. Buon viaggo!

Het dorp Castellabate

Begin je reis in Castellabate, een charmant dorp dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Slenter door de smalle straten en voel de historie. Als je helemaal naar boven loopt, word je beloond op een prachtig uitzicht over de regio. Een restaurant tip is La Tartaruga, met authentieke Zuid-Italiaanse gerechten en een fijne sfeer.

castellabate

Santa Maria di Castellabate

Aan de kust van de Cilento vind je het badplaatsje Santa Maria di Castellabate. Hier geniet je van een lome stranddag en prachtige zonsondergangen. Ristorante Le Gatte vind je direct aan zee en serveert typische gerechten uit de regio. Slenter daarna net als alle Italianen door het sfeervolle dorp naar Bar Emma voor een echte Italiaanse gelato.

San Marco di Castellabate

Een dorpje verderop ligt San Marco di Castellabate. Dit heeft een iets rustigere sfeer, maar moet je zeker niet overslaan. Hier ervaar je de romantiek van een authentiek Italiaans kustdorp. Een must is een bezoek aan Bar Toretta, de lokale patisserie en kroeg in één. Tijdens onze trip sliepen we vlakbij San Marco die Castellabate in Bellezza in Cilento, zeker een aanrader!

san marco di castellabate

Wandeling naar Licosa

In de Cilento kun je naast authentieke dorpjes bezoeken, ook heel goed wandelen. Neem bijvoorbeeld de wandeling naar Licosa langs de kust. Deze wandeling is bijna voor iedereen goed te doen en heeft heel mooie uitzichten.

wandelen cilento

Agropoli en Acciaroli

Twee dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, zijn Agropoli, met zijn historische haven, en Acciaroli, een charmant vissersdorp. Ze geven een kijkje in de rijke geschiedenis van de regio. Verken de sfeervolle straten, klets met de lokale bevolking en geniet van de relaxte sfeer. Ga in Acciaroli voor lunch naar Ristorante Boccaccio en drink een espresso bij Bar Pasticceria Meeting.

Paestum en Vannulo

Tot slot kan een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Paestum niet ontbreken tijdens een trip door de Cilento. Dit zijn door de Grieken gebouwde tempels, een prachtige historische plek. Heb je na dit bezoek trek gekregen? Vlakbij Paestum vind je buffelmozzarella boerderij Vannulo, waar je terecht kunt voor een authentieke Italiaanse kaaservaring. Vergeet ook niet de brioche met gelato di pistachio te proeven..   

tips cilento

De Cilento biedt niet alleen veel culinaire hoogtepunten, maar ook een rijke historie en de prachtige natuur van Zuid-Italië. Het wordt nog relatief weinig bezocht door buitenlandse toeristen en is daarmee een heel fijne reisbestemming.