Een van onze favoriete plekken voor een korte citytrip is Antwerpen. Het is lekker dichtbij, je kunt er eenvoudig komen met het openbaar vervoer en heeft veel fijne hotspots. Wij zijn er dan ook al meerdere keren geweest en hebben de nodige tips verzameld. Heb jij nog een goede tip voor Antwerpen? Deel hem dan met ons!

Kaffeenini

Een van de fijnste dingen om te doen tijdens een citytrip is om eindeloos kopjes koffie te drinken. En dat kan heel goed bij Kaffeenini. Bij deze spot midden in het centrum vind je niet alleen heerlijke koffie maar kun je ook nog eens heel goed lunchen met bagels en salades. 

Caffeenation

Een andere koffiefavoriet is Caffeenation. Hier nemen ze koffie heel serieus en dat proef je! Ze hebben inmiddels twee vestigingen, in Antwerpen én in Amsterdam. Neem ook vooral een zak vers gebrande koffiebonen mee naar huis.

Broers van Julienne

Voor lunch ga ik altijd graag naar de Broers van Julienne. Deze zaak staat vol met huisgemaakte taarten, salades en groentegerechten. Er is veel keus en alles is even lekker. Je proeft dat hier met liefde wordt gekookt. Daarnaast koken ze ook nog eens alleen met eerlijke en biologische ingrediënten wat natuurlijk een plus is.

Het Elfde Gebod

Een bezoek aan België vraagt om Belgisch speciaalbier. Een van de beroemdste biercafés in Antwerpen in Het Elfde Gebod, vlakbij de kathedraal. Het café is een waar spektakel; het interieur is versierd met honderden heiligenbeeldjes.

Falafel Tof

Als je van falafel houdt, dan is Falafel Tof de plek waar je zijn moet. Ook als je niet van falafel denkt te houden, is dit de plek waar je zijn moet. Want geloof ons, hier eet je heerlijke rijkgevulde broodjes falafel met goddelijke toppings. En met de porties zijn ze zeker niet zuinig.

Vintage shoppen in de Kammenstraat

De Kammenstraat is een van de leukste winkelstraatjes van Antwerpen. Hier zitten diverse vintage winkeltjes waar je echte pareltjes scoort voor een paar euro. Onze favoriet is Think Twice, waar je zeker even binnen moet wandelen als je van vintage kleding houdt.

Museum aan de Stroom

Hou je ervan om musea te bezoeken tijdens een weekend weg? Ga dan naar het Museum aan de Stroom. In het MAS leer je meer over de geschiedenis en huidige staat van Antwerpen en heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je vindt het museum op ‘t Eilandje, de hipste plek van Antwerpen. 

Wasbar

Als je op een citytrip bent is dit waarschijnlijk niet zo relevant, maar bij de Wasbar draai je een wasje terwijl je lekker aan het ontbijten of lunchen bent. Het interieur is lekker retro en het eten ook nog eens heel lekker. De Wasbar is een originele en fijne spot!

Fiskebar

Een van de leukste wijken in Antwerpen vind ik Het Zuid. Je kunt hier fijn rondlopen en ’s avonds is het de plek om wat te gaan drinken. Ook vind je hier Fiskebar, een goed visrestaurant. Het restaurant heeft een ongedwongen sfeer en is de perfecte spot voor het begin van een avond uit. Wel even reserveren!

Bar Paniek

Ben je op zoek naar een unieke plek om een drankje te doen? Ga dan naar Bar Paniek op ‘t Eilandje! Deze bar is een ontmoetingsplek voor kunstenaars en zit op een heerlijke plek aan het water. De bar moest vorig jaar sluiten van de gemeente maar gaat dit jaar (2019) op 1 mei weer open. De place to be in de zomer!

Heb jij nog een leuke tip voor Antwerpen? Deel ‘m zeker even met ons!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!