Net over de grens met Frankrijk, aan de Baskische kust, vind je de fijne stad San Sebastián. Naast een waar surfersparadijs is het ook een stad met goed en lekker eten, talloze terrasjes en veel gezelligheid. Het is een welvarende stad met pittoreske straatjes en een rijke geschiedenis. Ideaal voor een citytrip maar ook als stop tijdens een roadtrip door Spanje of Portugal. In deze blog delen wij onze tips voor San Sebastian!

Citytrip San Sebastian

Playa La Zurriola

Een van de redenen die San Sebastián tot zo’n fijne stad maken, zijn de stranden. Een van deze stranden is La Zurriola, een schoon strand in een prachtige baai waardoor je er ook nog eens heel goed kunt surfen. Het zand is fijn, de barretjes op loopafstand: veel beter wordt het niet!

stedentrip san sebastian

Playa La Concha

Het andere strand van San Sebastian is La Concha. Dit strand is een stukje groter dan La Zurriola en ligt ook in een baai. Ook dit strand is ideaal om lekker te zonnebaden, een boek te lezen of naar de (beginnende) surfers te kijken.

San Telmo museum

Mocht je het leuk vinden om een museum te bezoeken, dan is het San Telmo museum een aanrader. Je leert hier meer over de geschiedenis van San Sebastian en het Baskenland. De Basken hebben een heel eigen cultuur, die je hier kunt bekijken en bewonderen. Let op: wanneer je onder de 25 bent of wanneer het dinsdag is, heb je gratis toegang tot het museum.

Monte Urgull

Wanneer je zin hebt in een korte wandeling is het leuk om de Monte Urgull te beklimmen. Deze berg, of misschien kan ik het beter een heuvel noemen, aan de kust van de stad werd in het verleden gebruikt voor militaire doeleinden. Nu is het de ideale plek om van het uitzicht over de stad te genieten.

tips san sebastian

Historisch centrum

Het historische centrum van de stad, in het Spaans Parte Vieja, is heerlijk om doorheen te dwalen. Vanaf Monte Urgull loop je via kronkelende paadjes door de stad. Je vindt hier allerlei winkels, restaurants en barretjes. Waaronder veel pinxtos barren, de hapjes waar San Sebastian bekend om staat. Pinxtos zijn kleine gerechten, vaak een stokbroodje met rijkelijk beleg, die je kunt bestellen bij een drankje.

Restaurants en hotel

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor leuke pinxtos barren, een sterrenrestaurant en een fijn hotel. Traditionele pinxtos eet je bij Atari of Sirimiri, maar eigenlijk kun je bij alle pinxtosbarren in de stad binnenlopen voor goede pinxtos. San Sebastian telt maar liefst 9 sterrenrestaurants, één daarvan is Kokotxa. Voor een Michelinster restaurant zijn de prijzen goed te doen dus als je zin hebt in een echte avond uit dan is dit een aanrader.

Wij sliepen in hotel Monte Ulia, een simpel hotel buiten het centrum waardoor de prijs wat lager ligt. De kamers zijn schoon, er is een gratis parkeerplaats en met 20 minuten wandelen sta je aan het strand.

Heb jij nog andere tips voor San Sebastian? Laat het ons weten!

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!