Dat wij fan zijn van Londen heb je al in onze vorige blogs kunnen lezen. Met name de fijne wijken buiten het hectische centrum hebben ons hart gestolen. We hopen dan ook snel weer een bezoekje te kunnen brengen aan deze fijne stad. Om je een goed beeld te geven van wat je er allemaal kunt doen, geven wij in deze blog een aantal tips voor een dag in Londen.

St. Pancras station

Wanneer je op stedentrip naar Londen gaat, is de kans groot dat je aankomt op het St. Pancras station. Op deze plek in het hart van Londen komen een groot aantal (internationale) treinen, metro’s en bussen aan. Het station werd een aantal jaren geleden uitgeroepen tot mooiste station van de wereld dus het is geen straf om hier te zijn.

Leicester Square

Mocht je het leuk vinden om even een kijkje te nemen in de binnenstad van Londen, dan wil ik je aanraden om vanaf St. Pancras station de metro te nemen naar Leicester Square. Van hieruit kun je een (gratis) bezoek brengen aan de National Gallery en doorlopen naar Piccadilly Circus of Covent Garden. Beiden bekende bezienswaardigheden in Londen.

citytrip londen

Saatchi Gallery

Mocht je al een keer in Londen zijn geweest of je liever niet naar de toeristische attracties begeven, dan kun je in een keer door gaan naar de prachtige wijk Chelsea. De eerste stop die we hier maken is bij de Saatchi Gallery. Een van mijn favoriete musea in de stad. In deze gallery vind je moderne kunst en wisselende exposities. Op zaterdag is er op het plein voor het museum een levendige markt met ambachtelijke en handgemaakte producten. Niet te missen!

King’s Road

Je kunt nu te voet verder lopen over King’s Road richting de wijk Fulham. Op King’s Road kun je heel goed (window)shoppen. Sla zeker de winkel Anthropologie niet over en maak een korte stop bij Gail’s Bakery voor een lekker broodje of een stuk taart. Ook kun je met mooi weer kiezen voor een lekker drankje op een van de terrassen!

Fulham

Door King’s Road te volgen (en af en toe een zijstraatje in te gaan), kom je vanzelf uit in Fulham. Geniet hier van het dagelijkse Londense leven en bewonder de prachtige huizen in dit deel van de stad. Hier vind je nauwelijks toeristen en met name locals. Iets wat ik persoonlijk veel leuker vindt! Loop hier door de mooie straten of door de parken die de wijk rijk is.

brunch londen

Fulham Broadway

In Fulham kun je ’s middags heerlijk lunchen bij Hally’s. Voor het diner ga je naar Fulham Broadway. Deze straat zit vol met fijne restaurants met zowel de Indiase, Thaise, Libanese, Italiaanse als Vietnamese keuken. Sluit vervolgens de dag af met een typisch Britse pint in een van de pubs.

Ben jij wel eens in Londen geweest? Wat is jouw favoriete wijk?

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Stedentrips.nl –

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!