Cádiz is een prachtig pareltje in Andalusië, Spanje. Deze eeuwenoude stad ligt op een schiereiland aan de kust op twee uur rijden van Sevilla. Ruim 4000 jaar geleden werd de stad al gesticht en dat betekent dat het een van de oudste steden van Europa is. Het oude centrum van Cádiz is compact, overal waar je kijkt staan prachtige gebouwen, er zijn talloze pleinen en het duurt hooguit 10 minuten voor je aan zee staat. Cádiz is dus een must see tijdens een rondreis door Andalusië. Veel bezoekers doen een dagtrip naar Cádiz vanuit het nabijgelegen Sevilla, maar wij besloten hier wat langer te verblijven.

Loop van plein naar plein

Je kunt het oude centrum van Cadiz eigenlijk het beste ontdekken door rond te dwalen door de oude straatjes. Cádiz wordt ook wel ‘la ciudad que sonríe’ genoemd, de stad die glimlacht. En dat voel je aan de gemoedelijke sfeer. Iedereen ontvangt je met open armen, staat met elkaar op straat te kletsen en geniet van het zonnige leven in Andalusië. Er zijn talloze pleinen die je zeker gezien moet hebben, zoals Plaza Candelaria, Plaza de la Mina en Plaza de la Catedral. Loop van plein naar plein en neem af en toe een zijstraatje. Zo proef je al snel het bijzondere sfeertje.

Wandel een rondje om Cádiz

Cádiz is een schiereiland en dat betekent dat de stad aan vrijwel alle kanten aan de zee grenst. De stralende zon en de frisse zeelucht vragen dan ook om een mooie wandeling over de boulevard rondom de stad. Je kunt de wandeling het beste beginnen bij Plaza de la Mina. Loop vanaf dit plein naar de kust en start vanaf daar je rondje ‘tegen de klok in’.

Uitzicht Cadiz

Maak een strandwandeling

De langgerekte kustlijn bij Cádiz vraagt om een verre strandwandeling. Begin vroeg op de dag en geniet van een koffie bij Mare’s, een barretje met een prachtig uitzicht over zee. Vanaf daar kun je de strandwandeling goed beginnen.

paella cadiz

Eet paella aan het strand

Na een eindje wandelen belandden we bij La Pepa, een knus tentje aan de boulevard. Hier zit het propvol locals die met de hele familie komen genieten van een grote pan paella. Begrijpelijk, want de paella is hier heerlijk! Ze hebben ook een smakelijke vega variant, maar houd er rekening mee dat je een pan paella alleen per twee personen kunt bestellen.

Bezoek de centrale markt van Cadiz

Centraal gelegen in Cádiz vind je de grote markt, waar vele Spanjaarden aan het begin van de dag hun boodschappen doen. Ook zonder boodschappenlijstje is het erg vermakelijk om over deze markt te wandelen. Tip: hier scoor je heerlijk vers fruit, olijven en tapas.

Cadiz Pier

Kijk zonsondergang op de pier

Aan het einde van de pier van Cádiz ligt Castillo de San Sebastian. Vroeger werd Cádiz vanuit dit kasteeltje bewaakt. Nu is het vooral een perfecte plek om op je gemak naar de zonsondergang te kijken. Trek in een drankje? Aan het begin van de pier vind je ook een leuke strandtent om de avond goed te beginnen met een borrel.

Ga jij naar Cádiz tijdens een rondreis door Andalusië? Het stadje is gemakkelijk per trein of met de auto te bereiken. Vanaf Sevilla sta je in ongeveer 1,5 uur in Cádiz.

Nog vragen? Laat het ons weten, we geven je graag tips.

Op zoek naar nog meer fijne reisinspiratie? Laat dan je e-mailadres achter!